Чим Гоголь повязан з Украною 11 Только побстрее пожалуйста !

Чим Гоголь повязан з Украною 11 Только побстрее пожалуйста !

Задать свой вопрос
1 ответ
3 Украною Гоголь повязаний не тльки серцем, його синвською любовю бажанням добросердечна, а й усю творчстю, бльшою часткою безпосередньо, меншою опосередковано. Шевченко, Кулш, а пзнше й Драгоманов, послдовно вважали його укранським письменником, що писав росйською мовою. Життя творчсть М.В.Гоголя яскравий приклад, нащадкам, любов до стор культури укранського народу, днання росйсько укрансько культур, скрпленою у вках спльною долею, самою сторю двох братнх народв.
Вихований на кращих зразках росйсько лтератури, на поетичних укранських народних пснях та оповдях, письменник глибоко вдчув поезю та мелодйнсть творв свох сучасникв: "малюсенько хто з наших поетв не залишив прекрасних зразкв, не кажучи вже про Пушкна, який нби цар у середин ц област якого вслякий лричний твр, тльки-но зявився на свт, у ту ж мить перекладався на музику спвався, бо був надзвичайно багатий на мелодю у звуках".
Багато мсць на Укран повязано з перебуванням росйського письменника. Вони наша нацональна святиня, кожен дотик до них допомага розумнню особи Гоголя, наближа нас до його творчост. Усе життя Гоголя можна назвати дорогою. Як свдчать спогади сучасникв злее в дороз вн захоплювався, вдчував натхнення приплив нових сил. Дороги вели Гоголя до Москви Петербурга, Рима Парижа, Гамбурга та русалима. Однак ус шляхи починалися з його рдного дому, з Украни, сюди завжди повертався думкою душею. Навть прихд у свт майбутнього письменника повязаний з дорогою. легенда, за якою Микола Гоголь народився прямо у степу на повоз, яка застряла в березневих колях. Мабуть, у цьому сенс, бо, майже не все життя письменник провв у дороз. У нього несли не було сво см, тому Гоголь був дуже вдданий свом батькам сестрам.
З особливою любовю були оспван письменником Велик Сорочинц, Диканька, Миргород, Василвка-Яновщина... Згадуючи про них, ми мимовол звертамося до творчост М.В.Гоголя.
Любов до мови, вдчуття слова закладалися у Миколи з дитячих лт набули подальшого розвитку пд час його навчання в Полтавському повтовому училищ та Нжинськй гмназ вищих наук. Саме у гмназ вн поринув у свт давньо укрансько стор, народних звичав та усно народно творчост, як пзнавав не злее з друкованих джерел, а й на нжинських рынках, селянських весллях. 
Романтична спрямовансть, опоетизовансть життя надавали творам Гоголя особливого колориту. Глибок знання усно народно творчост разрешали майстру виводити картини дйсност у глибокому взамопереплетенн з вимислом, але мовби на реальному грунт життя. Гоголь дуже любив Украну. Вн за нею тужив це видно з його листв, де так вислови ради всего нашого, ради нашей Украйны, душа очень скучает за Украйной. В свох творах описував вн упоительные и раскошные летние деньки в Малороссии.
Микола Васильович у свох раннх повстях створив цлу енциклопедю укранського життя. Зобразив побут дух укранського села, наш прадавн врування, життдайну сумш реалстичного й фантастичного. 
З написаних сторичних праць Гоголя побачила свт лише частина пд назвою Взор на становление Малороссии. Здесь яскраво прослдковуться емоцйний популярний нрав викладу укрансько стор, але, водночас, присутня геополтична та етнопсихологчна верся пояснення мсця та рол стор Украни. Найбльше зацкавлення для Гоголя склада парадокс козацтва, вн намагаться пояснити природу та специфку козацько Украни:  ... люд воинственный, сильный своим соединением, люд отчаянный, которого вся жизнь была бы повита и взлелеяна войною.... Проте, з рзних причин, задумана науково-известна верся стор Украни Гоголем так не була написана. Водночас лтературну, емоцйну, творчу укранську сторю вн представив у свох творах.
Микола Васильович Гоголь, який живой создавав бльш як пвтора столття тому, надзвичайно актуальний сьогодн. це найбльше свдчення про нього як про справжнього, живого класика. Гоголя читають, за його творами знмають фльми, у театрах ставлять пси. Вн залишив у спадок прийдешнм поколнням свох читачв оповитий поврями та легендами поетичний образ Украни, напрацювання з стор рдно земл, збрки укранських народних псень. Його твори й понин хвилюють глибоким психологзмом, енергю духовних цнностей, деалами вол, братерства, нравственного вдродження.
Надежда Манухина
Спасибо
Karachev Vaska
прошу рада помогти..
Pashok Chigorkov
Але мены потрыбно быльш як автобыографычне джерело як вын повязан з Украхною
Кристина Кричевцова
Але мен потрбне бльш як автобографчне джерело як вн повязан з Украною
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт