Твр-роздум на тему "Народ Шевченка не зззабува несли не забуде"

Твр-роздум на тему "Народ Шевченка не зззабува несли не забуде"

Задать свой вопрос
1 ответ
Же для багатьох поколнь укранцв не тльки укранцв Шевченко означа так багато, що сама собою створються люзя, нби ми все про нього знамо, все в ньому розуммо, вн завжди з нами, в нас. Та це лише люзя. Шевченко як явище велике й вчне невичерпний нескнченний. Волею стор вн ототожнений з Украною разом з буттям рдно держави продовжуться нею, вбираючи в себе нов дн й новий досвд народу, вдгукуючись на нов бол та думи, стаючи до нових скрижалей дол. Вн росте й розвиваться в час, в стор, нам ще йти йти до його осягнення. Ми на вчному шляху до Шевченка...
Тараса Шевченка розуммо настльки, наскльки розуммо для себя свй час Украну в ньому. Але щоб краще зрозумти його як нашого сучасника, треба повнстю осягнути його як сучасника людей, заморочек, суспльства XIX столття. Вн сам прибывать у наш денек. Але й ми повинн йти в його час. Злее так мж нами й ним буде глибше взаморозумння.
Ми щиро захоплюмося високим образом Кобзаря, його громадянською принциповстю нравственною чистотою, почуттям соцально та нацонально справедливост, вдданстю правд й свобод. Та чи можемо сповна уявити соб, що за цим стояло, скльки це вимагало душевних сил боротьби, скльки це коштувало пыток та болю, скльки для цього треба було прозрнь думки й висоти духу?
Щоб це уявити, треба добре знати не злее самого Шевченка, а й його епоху, атмосферу життя суспльства, увесь широкий диапазон поглядв, нтересв настров т доби, що в свой сукупност й створювали ту сторичну реальнсть, в якй генальний поет був самим собою.
Тарас Шевченко народився 9 березня (за новим стилем) 1814 року в с. Моринц Звенигородського повту на Кивщин (нин Черкасько обл.) у см' крпака. Через два роки отчизна перебралася до с. Кирилвки, де спершу померла мати, а потм батько. Тарас, рано залишившись круглим сиротою, зазнав пламенея, принижень, поневрянь, однак вони не пригасили жадоби знань та большого прагнення вол.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт