Сокращение текста Захар беркут Иван Франко

Сокращение текста Захар беркут Иван Франко

Задать свой вопрос
1 ответ

Роздл .

"Сумно непривтно тепер у нашй Тухольщин! Казкою видаться повсть про давн часи давнх людей"

Под повст вдбуваються у 1241 роц весною. Тугар Вовк, новий тухольський дворянин, разом з довколишнми дворянами рушив на лови в тухольськ лси. Тугар Вовк був "мужик, як дуб. Плечистий, пдсадкуватий, з грубими обрисами лиця грубияним чорним волоссям". Разом з дворянином на полювання вирушила його донька Мирослава, про яку люди сказали, що й "не жалко би бути мужем", молода двчина, особливсть яко була в "природнй свобод поводження, незвичайнй сил мускул, у смливост та ршучост". Бояр взявся провести молодий грняк Максим Беркут, син тухольського бесдника Захара. х метою було полювання на ведмедв. Максима дуже дивувало таке, що разом з чоловками на небезпечне полювання йде молода двчина, вн був зачарований смливстю. Тугар Вовк вбив 1-го ведмедя, але ще один звр розрвав ншого дворянина. Мисливц виршили роздлитися на групи. Одну з их вв Тугар Вовк, ншу молодий Беркут, Мирослава долучилася до Максимово групи. Переходячи кладку, двчина почула хрускт, кладка зламалася пд ногами двчини вона впала додолу. Близко вд не лежала ведмедиця з дитинчатами, боротьба з звром була невдалою, двчина вже прощалася з життям, але вчасно надйшов Максим, який врятував двчину. Вони разом вбили ведмедицю отобрали малюкв. Тугару Вовку не сподобалося те, що його дочку врятував простий мужчина, хоча вн не показував свого невдоволення. Лови скнчилися.

Дивться такожЗахар Беркут (повний текст) читаться трохи бльше, нж за один вечрЗахар Беркут (дуже стисло) читаться за 13 хвилинЗахар Беркут (скорочено) читаться за 15 хвилинЗахар Беркут (стисло) читаться за 10 хвилинБографя вана Франка

Роздл .

Тухля це неприступне село, оточене горами. Тухольц займалися в главному скотарством. Ще одним джерелом доходв були тухольськ лси.

Мисливц повертаються з ловв. Максим показу дворянину гордсть села "тухольський прохд". Тугар Вовк пережива, що Захар Беркут мятежу проти нього людей. Максим розказу йому про громадський трибунал. В сел вони зустрчають трьох старих чоловкв, як закликають людей на копу. Тугар Вовк дивуться з цього, в цей же час його самого запрошують. Вийшовши за село, вони бачать велетенський камнь, який називають Охранником. Молодий Беркут розповда цкаву легенду. Хлопець каже, що цей камнь це зачарований цар велетнв, що охороня хн село. Тугар Вовк не врить, вважа це все дурницями. Максим наважуться просити Тугара вддати за нього дочку. Дворянин кричить на хлопця каже, що краще б Мирослава загинула вд звра, нж мала б дстатися "смердов". Але двчина заперечу батьков обця Максимов, що буде з ним. Хлопець повертаться додому.




, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт