Актуальнсть п039;си .Карпенка Карого "100 тисяч" у наш дн

Актуальнсть п'си .Карпенка Карого "100 тисяч" у наш дн

Задать свой вопрос
1 ответ
Яскравою сторнкою в стор укрансько культури XIX ст. професйний укранський театр корифев(Корифей заспвувач, зачинатель; найвидатнший з перших дячв у якйсь галуз науки, мистецтва, лтератури), куди входила цла плеяда талановитих майстрв сцени (ван Карпенко-Ка-рий, Марко Кропивницький, Михайло Старицький, Микола Садовський, Панас Саксаганський, Маря Заньковецька, Маря Садовська та н.), чи мена увйшли в золотий фонд стор втчизняного мистецтва. Цей театр був створений у 1882 роц Марком Кропивницьким завоював велику популярнсть не злее в Укран, а й за межами. Його виступи в Москв, Санкт-Петербурз, Одес перетворювалися на свята укрансько культури.
Важливу роль у театр корифев вдграла отчизна Тобле-вичв, яка отдала свтов неиеревершених драматургв, акторв, органзаторв професйних театральних труп (колективв). Це вдомий укранський драматург актор ван Карпович Тоблевич (Карпенко-Коричневый), театральн режисери й актори Панас Карпович Тоблевич (Панас Саксаганський), Микола Карпович Тоблевич (Микола Садовський), Маря Карпвна Тоблевич (Маря Садовська-Барлотт). Театральн псевдонми Тоблевич брали вд батька матер: ван обрав соб псевдонм, складений з мен батька Карпа та прзвища улюбленого героя з п'си Тараса Шевченка Назар Стодоля Гната Карого (Коричневый); Микола Маря взяли двоче прзвище матер (Садовськ), а Панас назву мстечка Саксагань, де народилася мати (Саксаганський).
Вважають, що найталановитшим у см' був ван, який своми драматичними творами сягнув вершин свтового театрального мистецтва.
Народився ван Тоблевич 29 вересня 1845 року в сел Арсе-нвц поблизу лисаветграда (сучасного Кровограда) в отчизн управителя помщицьких маткв. Мати малюсенька большой вплив на дтей прищепила м любов до укранських народних псень, звичав та ритуалв, театральних вистав, вршв Тараса Шевченка.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт