Твр на тему "Цна вимру життя" за повстю М.Коцюбинського "Дорогою цною"Только

Твр на тему "Цна вимру життя" за повстю М.Коцюбинського "Дорогою цною"
Только пж не тот вариант, что в инете))

Задать свой вопрос
1 ответ
(1864 1913)

Народився разум. Внниця. У 1880 роц закнчив Шаргородське духовне училище. У 1891 роц склада дремлет на звання народного учителя (був змушений утримувати отчизну: матр, сестер). Працював у флоксернй урядовй комс, був завдувачем вддлу в газет "Волинь", дловодом, а потм статистом у Чернгвськй земськй управ.

Письменник. Создатель багатьох оповдань, новел, повстей, найвдомш з яких: "Цвт яблун", "Persona grata", "Intermezzo", "Тн забутих предкв", "Fata morgana", "Кон не винн". Коцюбинський одним з перших в укранськй лтератур звернувся до такого художнього напрямку, як мпресонзм, для якого було характерним вдтворення не само дйсност, а того, як вона вплива на людину, емоц, душевний стан.

Цна вимру життя

(за оповданням М. М. Коцюбинського "Дорогою цною")

Героко-романтичне оповдання "Дорогою цною" М. М. Коцюбинський написав у 1901 роц, если минуло вже сорок рокв з часу надання вол крпакам. Под ж твору розгортаються у тридцятих роках XIX столття, за тридцять рокв до проголошення. Але сучасникам письменника були близьк страждання та поневряння геров оповдання, бо в Укран, звльненй вд крпаччини, розпочався новий етап боротьби з експлуататорами. за перемогу на цьому етап стор нац багатьом доводилося платити дорогою цною.

Що ж це за цна, якою вимрювалася споконвчно бажана людством воля? Це власне життя! Коцюбинський доводить, що життя дорвейвню вол, а волю можна виборити злее життям. це стосуться не тльки геров оповдання Остапа та Солом, здатних на все заради вол. Я вважаю, що в х образ письменник узагальнив увесь поневолений укранський люд, який вже ставав на революцйний шлях. У уяв М. Коцюбинського поневолене селянство це вже не "вл у ярм". Саме для того, щоб показати "жеврння скри у попел", автор насичу оповдання показом т цни, тих жахливих пригод, як на кожному кроц чекали на вткачв вд панського ярма, если "почуття дйсност втрачалося".

Як же треба було настраждатися у крпаччин, як же треба було врити у здобуття вол, щоб заради не мужньо йти до мети через страшну небезпеку! Стрлянина, блукання Солом у комишах, пожежа у плавнях, зустрч пораненого Остапа з голодним вовком, бй на Дуна з турками, загибель Солом все це та дорога цна вол, гдност, щастя.

Найвищу цну оплатили геро М. Коцюбинського за волю, за щасливе життя. Сум вдчай наповню душу псля прочитання твору. Але, незважаючи на трагчну кнцвку оповдання, автор возвеличу волелюбнсть рдного народу, для якого шлях до щастя це самовддана боротьба за волю та незалежнсть.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт