Очень очень пожалуста надоо на екзамен!!!Розкажiть про стрiлецькi пiснi та причини х

Очень очень пожалуста надоо на екзамен!!!
Розкажiть про стрiлецькi пiснi та причини х виникнення.Що спiльне в пiснях"Гей,видно село"та "Ой,у лузi червона калина похилилась"??

Задать свой вопрос
1 ответ
Стрлецьк псн - це псн, як були створен та побутували серед счових стрльцв пд час нацонально-визвольно боротьби укранського народу.
Найвдомшою стрлецькою пснею "Ой у луз червона калина похилилася", яку впродовж рокв виконували як гмн. Псн пдтримували бойовий дух, вселяли вру в перемогу. хоч боротьба укранських молодих патротв не закнчилася перемогою, вони залишили яскраву герочну сторнку в нашй стор та заповли непохитне прагнення до визволення.
Ц псн були створен та побутували серед бйцв загонв УСС (Укранськ счов стрльц) у час нацонально-визвольно боротьби укранського народу (19151920). 
На початку Першо свтово вйни (серпень 1914 р.) у Галичин нацонально свдом юнаки та двчата у склад австрйсько арм виршили добровльно органзувати вйсько УСС, щоб з зброю в руках вибороти всй Укран незалежнсть. Це були справжн лицар чест та людсько гдност. В тй кривавй боротьб укранських молодих патротв наче вдновилася княжа козацька боротьба за волю рдного народу краю (як сказав про не сторик А. Лотоцький), хоч не закнчилася вона перемогою, але лишила яскраву герочну сторнку в нашй стор. Серед стрльцв було багато людей нтелгентних, освчених. Вони писали натхненн врш, що вдразу ставали популярними пснями, як надавали смливост в боях пдтримували пд час кратких годин вдпочинку, если особливо гарно мрялося врилося в щасливе майбуття. 

Олег Тангалычев
Огромное спасибо:)
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт