Романтичний нрав ранньо творвТараса Шевченка (Твр)Только не 1-ое попавшее в

Романтичний характер ранньо творвТараса Шевченка (Твр)
Только не 1-ое попавшее в вебе , пожалуйста .

Задать свой вопрос
1 ответ

Романтичний нрав ранньо творчост Тараса Шевченка

Лто 1840 року було виршальним у житт Тараса Шевченка. Вийшла його перша книга поезй "Кобзар". Критичн вдгуки були рзними, х було багато, та вс вони зйшлись на визнанн большого поетичного хисту Шевченка. справд, навть перш його романтичн поеми "Тополя", "Причинна", "Тарасова нч" це чудов, художньо довершен твори.

Причинна Тополя. Дв трагчн двоч дол. Двчину-сироту розлучили чуж люди з коханим, вона стала причинною. У страшну буряну нч блука вона бля гаю, виглядаючи козаченька молодого. Буря душевна, що позбавля двчину розуму, зставляться з бурею над нчним Днпром. Особливстю раннх романтичних творв Шевченка те, що образи хн сягають свом корнням у глибини народно творчост. Навть фантастичн образи русалок вдтворен так, як уявляв х люд: це покритки та дти покриток, як були на земл скривджен людьми. А тема врного, диного на все життя большого кохання основна в укранському фольклор. Не може жити без милого двчина, та й козак, впзнавши в мертвй, залоскотанй русалками двчин свою кохану, у вдча розбива соб голову об дуб.

Одинока тополя, що росте в широкому пол... Це одинока жноча доля, яку гне втер до самого долу. Двчина зна, що не навчиться бльше серце любити, належить воно козаченьку, що загинув у чужих степах. перетворються вона на тополю, щоб не виходити замж за нелюба.

Не вернулася додому,

Не дожидала пари

100ть, тонка та висока,

До само хмари.

Реальн картини козацько вольниц, повстань укранського народу проти польських поневолювачв знайшли романтичне оспвування в поемах "Тарасова нч", "Гамаля", "Гайдамаки". Шевченко створю романтичн, яскрав образи легендарних ватажкв народних повстань: Тараса Трясила, Наливайка, Залзняка, онти. Як в романтичних поемах про жночу долю, авторська оцнка подй повнстю збгаться з народною. Матерали його поем це спогади старих людей, зокрема дда вана, ще живих гайдамакв, псн кобзарв.

Раннй романтичнй творчост Шевченка, нарвн з фантастичною тамничстю, притаманна висока народнсть, правдивсть, нтерес до стор рдного краю.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт