твр на тему:Павлусь герой чи звичайний хлопчик?"За сестрою"

Твр на тему:Павлусь герой чи звичайний хлопчик?
"За сестрою"

Задать свой вопрос
1 ответ
Укранський письменник Андрй Чайковський народився у 1857 роц в м. Самбор Льввсько губерн в родин дрбного бюрократа. Вн рано залишився сиротою, але незважаючи на те, вн прагнув до знань та змалку цкавився рдною сторю та культурою Украни. У гмназ А. Чайковський очолив молоджний гурток, та й пд час навчання у Льввському унверситет вн не загубив свого нтересу до життя укранського народу. Закнчивши унверситет, письменник пшов працювати адвокатом, а разом з цим займався просвтницькою дяльнстю. Пд час нацонально-визвольно боротьби укранського народу Чайковський входив до складу уряду Захдноукрансько Народно республки. З 1919 року письменник живой та творив у Коломи, а помер вн у 1938 роц вд тягостно хвороби.
А. Чайковський видатний укранський прозак. Пд час сво творчо дяльност вн написав багато романв, повстей та гуморесок, вагома частина яких була на сторичну тему. Найвдомш з його творв Олюнька, Сагайдачний, Козацька помста, Сонце входить, звичайно ж, За сестрою були надрукован не тльки в Укран, але й у Австр, Чех, США, Польщ Канад.
Чим же мен особисто сподобався запамятався головний герой повст А. Чайковського За сестрою Павлусь?
Если я читав цю повсть, мен здавалося, що перед мною поста не звичайний хлопчик, а богатирський герой з ранше читаних мною укранських дум. Незважаючи на те, що Павлусю було лише пятнадцять рокв, в повст вн так часто потрапляв, а потм вибирався з таких ситуацй, з яких, здавалося б, звичайному хлопчику було вибратися не пд силу. Зрозумло, що А. Чайковський у свому твор значно перебльшу Павлусев можливост, але цим збльшенням вн намагався довести свом читачам, що саме такий герой, в якому втлен кращ риси укранського народу, окрасою стор Украни. Читаюч твр, так захоплюшся вчинками Павлуся, що вже через деякий час пересташ помчати перебльшення, а образ цього хлопця виклика особливу симпатю, хочеться наслдувати риси цього хлопця та бути на нього схожим.
Читаю, як Павлусь вируша в небезпечн далек мандри на пошуки сестри, яку вн щиро любив, дивуюсь його смливост та самовдданост. Н повна невдомсть у майбутньому, н лих часи, не зупиняють молодого героя, бо його надихають така ж смливсть ршучсть старших спввтчизникв Павлуся запорзьких козакв. Насамперед, хлопець намагаться довести соб, що вн гдний х, гдний хнх подвигв, як вони здйснювалися пд час захисту рдно земл вд монголо-татарських набгв.
А. Чайковський не деалзу свого героя, але надля його такими рисами нраву, за як його не можна не полюбити. Ц риси найкращ риси укрансько молод, втлен в образ 1-го героя. Щодо мене особисто, то я перш за все схиляюсь перед патротизмом Павлуся та його клятвою на врнсть рдному народов рдному крав, яка звучить не на словах, а у внутршнх монологах персонажу. До того ж, мен дуже мпону щирсть та мяксть душ хлопця, теплота та нжнсть його почуттв до сестри. Навть те, що Павлусь наче б то поступаться свою совстю вдаться до хитрощв та обману татарського вона, який бажав повернути його до двору Сулеймана, з легкстю можна виправдати. Цей обман викликаний прагненням хлопця будь-що вижити для того, щоб здйснити головну у свому житт мрю знайти сестру Ганнусю и визволити з невол. Цй благороднй, на перший погляд нездйсненй мет, були пдпорядкован ус вчинки Павлуся вся його поведнка, доки не вдбулася довгоочкувана зустрч з сестрою.
Для мене Павлусь назавжди залишиться вдважним лицарем гером, вн надовго мен запамятаться, бо схвилював мене щирою любовю до рдно земл до свох близьких, свою самовдданстю до глибокою искреннею чистотою.
Lesha Kirpov
Дякую!(Спасибо!)
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт