1)Чого навчили михайлика ддусь бабуся.2)Михайлик природа,його ставлення до всього

1)Чого навчили михайлика ддусь бабуся.
2)Михайлик природа,його ставлення до всього що оточувало.(з цитатами)

Задать свой вопрос
Романишко Виталя
1)Чого навчили михайлика ддусь бабуся.2)Михайлик природа,його ставлення до всього що оточувало.(з цитатами)
1 ответ
М. СТЕЛЬМАХ ГУСИ-ЛЕБЕД ЛЕТЯТЬ. СИМВОЛ Виду ГУСЕЙ-ЛЕБЕДВ. НШ ОБРАЗИ ТВОРУ (ДД, БАТЬКИ, ПОДРУЖКА ЛЮБА)
Мета: продовжити боту над опрацюванням змсту повст, зокрема звертаючи увагу на V, V роздли; зясувати знакчний образ гусей-лебедв; схарактеризувати нш образи твору (дд, батьки, подружка Люба); розвивати память, творчу уяву, логчне й абстрактне мислення, увагу, вмння спостергати, робити висновки, формувати кругозр, свтогляд; виховувати почуття любов, поваги до свох батькв, рдних, оточуючих, риси доброти, порядност, чесност; прищеплювати пунктуальнсть, вдповдальнсть за доручену справу.
Тип уроку: комбнований.
Обладнання: портрет М. Стельмаха, бблотечка його творв, дидактичний матерал (тестов завдання, картки).
ХД УРОКУ
. Органзацйний момент
. Актуалзаця опорних знань
1. Вкторина на краще знання геров твору.
...З одних недогаркв нажив козак грошви. Його подвря поки ще не закарлючувалось на дрантогузтво: було кому на ньому ржати, мукати, бекати кувкати. (Церковний титар)
До робити... був рдким, наче юшка, зате круто мг замсити якусь сутягу чи паскудство на ньому показати спритнсть сво мало голови, мзки яко найбльше були нацлен на свжу копйку. (Юхрим Бабенко)
Треба десь зробити счкарню, драча, крупорушку чи керата, спваючи зробить, дайте тльки залза, дерева ввечер добру чарку монопольки. А хочете втряка, то й втряка вибуду пд сам хмари... (Дд Демян)
Сам... рудий, кирпатий невеличкий на зрст, зате вусища в нього зародили, наче з гетьмана, а пд ними поверх их то чаяться, то розгулюють посмшка насмшка. Живой хоч бдно, зате забавно... (Дядько Микола)
...Если треба щось робити, охоче допомагаю ддусев, пасу нашу вредюгу коняку, рубаю дрова, залюбки гострю сапи, люблю з мамою щось садити або розстеляти по веснянй вод зллю полотно, без охоти, а все-таки потроху цюкаю сапкою на город не вважаю для себя ледащом. (Михайлик)
В устах душ насння було святим словом. хоч не раз вона наркала на свою мужицьку долю з вчними супутниками-нестатками й злиднями, проте нчого так не обожала, як землю. (Мати Михайлика)
З двору наполохано виходить у рам, у розтоптаному взутт глибокоока, ще молода жнка, погляд шука земл, а розгонист брови летять угору. ...Жнка зупиняться... потрсканими пальцями поправля хустинку, а в чорних глазах закипають темн сльози... (Жебрачка)
Обличчя... таке, наче вона молиться. Це тому, що вона дуже обожать сад, догляда уболва над ним, кожна в ньому нащепа мцно перевязана стьожками, видертими з рукавв сорочок. (Бабуся)
Бля самого вориння з козубом у руц стояла чорнява худенька двчинка рокв восьми, оч в не кар, з краплинами роси, румянц темн, а губи вдстовбурчились рожевим потрсканим вузликом чогось радють соб. (Люба)
...Оту босоногу з двома рухливими косами вхолу, що все робить навбжки, пританцьовуючи смючись або спваючи. ...Насочуться смхом, продаючи бл пдквки зубв аж три ямки: дв на щоках, а третю на пдбордд. (Маряна)
...Його старий залоний картузик, ганчрясту одежинку чи не вперше бачу, що вн справд славний: брови в нього чорн, сосонкою, оч украшав. (Петро Вдовиченко)
Все в нього було вже колишнм, навть вонкомвськ штани облинялий, напнутий пружиною картуз. тльки з пвфунта розсипаних всюди веснянок тримали фасон анчутнку нчим не журились. Не було х злее на приступц носа на не хтось накинув стку прожилок, як мняли колр залежно вд того, скльки чого випив чоловк. (Гаврило Шевко)
Примтка. За кожну правильну вдповдь встановлються 1 бал.
2. Бесда за питаннями
Що ви розумте пд образом-эмблемой?
На що необхдно звертати увагу пд час характеристики того чи ншого виду твору?
Дайте визначення поняттю лтературний герой. Як розподляються лтературн геро у художньому твор?
Чому повчають вас геро художнього твору? Наведть приклад.
Для чого автори художнх творв не завжди висловлюють власне ставлення до свох геров? Власну думку обрунтуйте доведть.
. Оголошення теми, мети уроку.
Мотиваця навчально дяльност школярв
V. Основний змст уроку
Чом, чом, чом, земле моя,
Так люба ти мен?
Народна псня
Тльки вльний люд сво щастя ку,
Тльки вльний люд бере, да...
О. Олесь
1. Знак образу гусей-лебедв
Повсть розпочинаться хвилюючою картиною: Прямо над нашою хатою пролтають лебед. На крилах свох вони несли весну життя. А в цей час над мною твориться диво: хтось невидимим смичком провв по 

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт