реферат про стихотворцев днепропетровска

Реферат про стихотворцев днепропетровска

Задать свой вопрос
1 ответ
Йосип Соломонович Саповський днпропетровський поет. Належав до лтературно групи Плавка заводу м. Г. Петровського. Друкувався в обласнй та республканськй перодиц, журнальчиках Штурм, Русская литература.
Й. Саповського було заарештовано 18 серпня 1937 р. З анкети дзнамося, що поет народився 26 счня 1913 р. в Днпропетровську, мешкав по вулиц Артемвська, б. 25, кв. 8; за фахом нженер-будвельник, працював у Промстройпроект архтектором.

Михайло Пронченко народився 7 вересня 1909 р. в сел Вошиве-Покровське, що сразу мстом Апостолове Днпропетровсько област в бднй селянськй отчизн. З дитинства вн був змушений наймитувати, одночасно з навчанням у школ. Рано зацкавився укранською сторю, спадщиною запорозького козацтва.У 1920-т роки вдбулось становлення Пронченка як поета. 1927 року вн видав у Кривому Роз свою першу збрку Здобуваю надра, що отримала схвальн вдгуки вд Миколи Хвильового та Дмитра Яворницького. З останнм у нього вподальшому склались дружн стосунки. Був також знайомий досить довго листувався з Володимиром Сосюрою. Був членом криворзько фл ВУСПП. Друкувався в газетах Червоний грник, Зоря, часописах Молодняк, Кривбас. З 1930 року працював у лтпрацвником редакц газети Червоний грник.
24 квтня в 16.00 в музе Лтературне Приднпров'я вдбудеться презентаця поетично збрки кивського поета Дмитра Сергйовича Бураго.
Народився в Кив в см' лтературознавця видавця С.Б. Бураго. Навчався в середнй школ 38 м. Молчанова. Закнчив флологчний факультет Кивського преподавательчного нституту (1990). У 1990-т роки викладав сторю свтово художньо культури та зарубжну лтературу в середнй-школ-гмназ 153 м. А. С. Пушкна в нститут пдвищення квалфкац вчителв.Публкувався в журнальчиках Материк, Денек поез, Веселка, Три крапки, Самватас, Collegium, Стльники, Юрв денек, Софя, Футурум Арт, Альманас Поезя , в Антолог росйського верлбру, антолог Росйськ поети Украни, антолог вршв про вйну Час Ч, поетично антолог Кив XX столття та н.

Першою головною дею цих митцв була дея нацонально патротична, або, як нод називають, нацонально романтична. Туга за нацональним свтом у зрусифкованому простор проявлялася х громадянською позицю з притаманним й герочним самоозначенням, самоусвдомленням сво дол правоти обраного шляху. Це породило дисидентський рух герочн постат таких як Василь Стус, Вячеслав Чорновл, Ярослав Лесв, ван Сокульський.
Эльвира Кривакина
Спасибо огромное!)
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт