короткий письмовий переказ твору Богдана Лепкого "Мишка" СССССРРРРРООООЧЧЧЧННОО

Краткий письмовий переказ твору Богдана Лепкого "Мишка" СССССРРРРРООООЧЧЧЧННОО

Задать свой вопрос
2 ответа

В одному кутку сльсько хати жила соб сренька мишка. Часто виходила на подвр'я, перебгала його, щоб зранку зустртись з своми подружками з м100. Мськ розповдали, яке в них погане життя. Людям нема чого сти, а мишкам тим бльше, кажуть, вйна.

- У мох господарв не те, - вдповла м сльська мишка.

- Найбльше побаиваюсь господаря, бо вн убив двох кабанв. Сало покоптив, м'ясо людям прода за гарн грош. грош хова у ящик пд лжком, близько вд мо нори.

Якось раз повернулась мишка додому й вдчула чужий дух, взглянула побачила худу жнку, обшарпаний полатаний одяг на нй. Вона просила у господарв молока, бо ма хвору дитину. Та господиня вдповла, що у них корови молока нема. Дуже соромно стало мишц за таку вдповдь переконалась, що люди бувають дуже поган. Одн з голоду гибнуть, нш - папр ховають. Зародилась у мишки одна думка: знищити той папр. Працювала цлу днину: погризла ящик, а потм папр.

Господар сказав жнц, що у нього вс працюють й нхто не дарму, тому й грош мають працювати: мав купити дв свинки, телятка, пшов до ящика, а там тльки клаптики. Господар звинуватив у всьому жнку, бо вона не придбала до хати кота. Кинувся на господиню з кулаками. А мишка тихенько вийшла на подвр'я, щоб не бути у тй хат

Життя мишки у багатого господаря. Зустрвшись з своми сестрами з м100, мишка дзнаться про голодне життя х та людей. Господар, зважаючи на голодний вонний час, наживкаться, збагачуться, а грош склада у ящик пд лжко. Вн байдуже ставиться до жнки-жебрачки, якй не хоче подати милостиню. Вйна для господаря щасливий час, если вн може збагатитися. Мишка виршу завдати шкоди господарю за його жорстоксть, брехню, жагу до збагачення. Вона довго гризла ящик з грошима, а потрапивши до нього, перетрощила геть усе. Псля чого залиша хату господаря. Побачивши сконе, господар в усьому звинувачу жнку, яка нажималла молока, щоб тримати кота.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт