короткая биография Павла Тычыны

Короткая биография Павла Тычыны

Задать свой вопрос
1 ответ
Павло Григорович Тичина народився 23 счня 1891 року в сел Пски Koзеленького повту на Чернгвщин в см церковнослужителя. Освту здобув у початковй духовнй школ та в духовнй семнар в Чернгов.Пд час навчання в Чернгов виявилось неабияке музичне обдарування майбутнього поета год вн брав участь спочатку в семнарському, а згодом у мському хор. Музикальнсть важлива риса особистост Тичини набула яскравого вияву в його поетичнй творчост.
За часв свого чернгвського побуту Тичина зазнав вдчутного впливу укрансько нтелгенц, зокрема таких вдомих письменникв, як М. Коцюбинський та В. Самйленко. Саме тод Тичина дебютував як поет перш його твор! датуються 1906 роком. Публкац молодого поста з 1912 року почали зявлятись на сторнках журнальчикв Лтературно-науковий всник*, Рдний край, Укранська хата.
1913 року Тичина перехав до Кива, де вступив до Комерцйного нституту. Навчання поднував з працею в театр М. Садовського, в якому виконував обовязки помчника хормейстера. Лтературн зацкавлення зумовили спвробтництво Тичини з газетою Рада- (пзнше Нова рада). На той час припадають його знайомство та спвпраця в редколег газети з вдомими укранськими лтературними критиками А. Нковським та С. фремовим.
На творчост Тичини суттво позначились под 1917 року, повязан з боротьбою укранського народу за незалежнсть. Поет перейматься загальним пднесенням, емоцйно пережива прагнення пригнобленого народу здобути нацональну свободу.
Дебютна поетична збрка Тичини Сонячн кларнети (1918) стала най-бльш яскравою подю в укранськй лтератур того часу. Вона поставила автора в ряд найкращих поетв вропейського рвня.
Дал був складний шлях через тривоги й сумнви, навян кривавими подями ромадянсько вйни. Суперечлив настро тих часв вддзеркали-лись у збрках поета Замсть сонетв октав (1920), Плуг (1920), Втер з Украни (1924).
1923 року Тичина перехав до Харкова, тодшньо столиц Радянсько Украни. Перезд збгся в час з початком творчо кризи поета.
Харквське лтературне життя, з одного боку, вдзначалось бурхливою активнстю, динамкою, а з ншого, вдчутним деологчним контролем з боку владних нституцй, що постйно посилювався. Хотв того чи н, але
Тичина поступово втягувався в загальну систему ц контрольовано лтератури. У рзний час вн входив до таких органзацй, як Гарт ВАПЛТЕ, явно, тод зазнав виливу укранських письменникв комунстичного штибу. Если ж розпочалися репрес проти укрансько нтелгенц, ужас просто паралзував поета. 1934 року вийшла етапна для нього поетична збрка Партя веде. Вона показала, що Тичина повнстю прийняв панвну деологю, розчинившись як творча особистсть у потоц пропагандистських штампв.
Вдтод поета офцйно проголосили класиком укрансько радянсько лтератури. Вн видав ше чимало книжок, як, щоправда, не вдзначаються особливою художньою вартстю.
Помер Павло Тичина 16 вересня 1967 року в Кив.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Рассматривая литературный язык как сложное взаимодействие книжного языка и разговорного,В.И.Чернышёв горячо

Разные вопросы.

Арабы входят в __________________ групп народов. Местом расселения арабов с незапамятных

Разные вопросы.

Грузовой автомобиль марки краз за одну поездку может доставить 7.500 кирпичей

Математика.

Определить предложения какие они по цели высказывания и по интонации

Русский язык.

"Три толстяка" Называли эту площадь Площадью Звезды последующей причине.

Русский язык.

на одной грядке коротышки посадили 3 ряда морковок по 8 штук

Разные вопросы.

эссе на тему какое образование дается в каждой семье

Қазақ тiлi.

Put the verb in brackets into the Present Indefinite. 1The Volga ,

Английский язык.

Сколько стоит коктейль молочный? Точную цену надо?

Математика.

Составить рассказ Из чего складывался культ монарха помазанника Божьего?

История.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт