Написати сюжет "Маруся Чурай" по роздлам

Написати сюжет "Маруся Чурай" по роздлам

Задать свой вопрос
1 ответ

I     роздл Якби знайшлась неопалима книжка. Дощенту знищена пожежею Полтава 1658 р. Трибунал над Марусею, яку звинувачено в отрунн коханого Грицька Бобренка. На захист Марус стають козаки полковник Мартин Пушкар й ван скра. Марус виносять смертний вирок.

II    роздл Полтавський полк виходить на зор. Полтавський полк на зор виступа в похд боронити волю свого народу.

III     роздл Сповдь. Маруся перебува у вязниц, вона згаду дитинство, батькв, родинн стосунки; дитинство Гриця, його батькв хн смейн стосунки; отдал поста сторя кохання Марус й Гриця його зрада з Галею Вишняквною. У кнц роздлу (вн найбльший у твор, центральний) Марусю виводять на страту.

IV     роздл Гнець до гетьмана. ван скра мчить до гетьмана Богдана Хмельницького, щоб сповстити про трибунал над Марусею. Гетьман свом унверсалом скасову смертний вирок Марус.

V        роздл Страта. Марусю виводять на площу для страти, де збралася чи не вся Полтава, люди по-рзному висловлюються щодо Марусино трагед. В останнй момент перед стратою на площу вриваться ван скра з добутим унверсалом, у якому наказано скасувати вирок з огляду на псенний талант Марус герозм батька Гордя, якого як оборонця Украни покарано було на гортань у Варшав.

VI     роздл Проща. Маруся вируша на прощу до Кива по дороз знайомиться з мандрвним дяком-флософом, який розповда й про Якова Остряницю, Северина Наливайка та Ярему Вишневецького. Маруся глибоко осмислю сторю Украни з роз- повдеи дяка и з побачених у дороз картин зруйновано Батьквщини.

VII      роздл Ддова колода. ван скра вдвду ветхого запорожця, колись визволеного з двадцятилтньо турецько невол, який оселився пд Полтавою й займаться рзьбярством. ван попереджа дда про наступ ворожих вйськ, але той виршив не покидати свою домвку.

VIII     роздл Облога Полтави. Брами Полтави зачинен, гар- матинацлен на ворога. Полтава мужньо триматься в польськй облоз вже четвертий тиждень. ван скра вдвду самотню Марусю ( мати померла) пропону одружитися. Маруся вдмовля парубков.

IX       роздл Весна, погибель, свтле воскресння. Маруся попрощалася з скрою, виснажена горем хворобою, чека свого кнця. Облогу знято, мсто повертаться до звичного життя. Повз будинок Марус проходять козаки й спвають псн, а отдал двчата псню Ой не ходи, Грицю... Твр починаться фактично з розвязки, причому несподвано ужасно, через що тяж до новелстичного жанру, а розташування частин композиц у нехронологч- йому порядку тльки збльшу напругу и загострю цкавсть.


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт