Написати твр Над чим змусив мене замислитися роман Панаса Мирного "Хба

Написати твр Над чим змусив мене замислитися роман Панаса Мирного "Хба ревуть воли, як ясла повн?"

Задать свой вопрос
1 ответ

Роман Хба ревуть воли, як ясла повн? я вважаю глибоко психологчним твором. Панас Мирний змусив задуматися над одню з найголовнших заморочек життя - проблемою вибору. Рано чи пзно вона поста перед кожним. В роман увага спрямована на те,як виршу цю проблему головний герой - Чпка Варениченко.


Кожна людина народжуться для щастя,радощв. Кожна мати бажа свой дитин свтло дол. Прагнула до цього Мотря, мати Чпки, але вс мр сподвання розбивались об камен тогочасно дйсност. Чпка не може змнити соцальн обставини, наштовхуться на байдужсть людей, не примиряться з цим прагне вдшукати правду справедливсть. Перед ним постйно 100ть неувязка вибору: змиритися жити як вс, чи пти в житт свом шляхом. Автор яскраво захоплююче змальову Чпку на протяз всього його життя. Перед мною проходить жахливе , на мою думку, дитинство хлопчика. Бднсть,нестатки, непорозумння з дтьми, але грше за все те, що доросл люди збиткувалися над ним. Отак живой Чпка, виростав у голод та холод, злиднях та недоимках. Так прикро вражають його маленьку душу слова безбатченко,байстрюк,виродок,запорток в його добрм серц росте озлобленсть не тльки на людей, а й на Господа : чому вн не покара лихих, щоб вони не кривдили добрих ? Дд Улас розповв Чпц про його батька, як знущалися над ним пани, як вддали в солдати . Хлопець болсно пережива кривду цього старого пастуха : прокидалась невеличка злсть у його невеличкому серц, росла, виростала... Чпка пройматься глибокою ненавистю до панв : Чому вн (батько) х не вирзав ,не випалив ? А згодом : Я йому такового пвня пущу ! Мен здаться , що це вже певн життв позиц . Однак хлопець не тльки ненавидв ,а й любив. Любив казки дда Уласа, бабушку Оришку. А нжне кохання до Гал , яку щиро хотв зробити щасливою. Создатель змальову свого героя людиною, яка любить в житт в природ все добре, ласкаве, красиве, всм цкавиться .


Працьовитий хлбороб , розумний господар, опора для матер, здатний до всяко справи - таким бачимо Чпку в подальшому. Внутршньо я вдчуваю, як моя нажималсть перероста в почуття захоплення його успхами. У цей час вн размышляв , що знайшов в житт свй деал, та не знав, що ще очку його. Чпка протесту , бореться , шука справедливост в житт, але, не знайшовши , ста пропащою мощью. Вн потм деморалзуться, заводить дружбу з розбишаками , почина пиячити, ночами навдуться до пансько комори, ступа наслизький шлях. Та на те стотн причини:судовики обманом вдбрали в Чпки базу основ його снування-землю, псля чого перед цю людиною постало оте жахливе: Йти, куди хочеш. Чпка тягостно пережив глибоку моральну кризу, зумовлену втратою земл:...хотв чесно господарювати, а землю вдбрали, хотв по правд жити, а правди не було, любив людей, а люди готов один 1-го в ложц води утопити.


Та була остання крапля, через яку Чпка знову пустився у злодйство. Нщо вже потм не могло його спинити. його впевненсть у тому, що зло треба бороти злом, обернулась злобном проти ньго самого.

Це злобно привело Чпку до криваво рзанини на хутор Хоменкв, стала причиною самогубства Гал, а пзнше- смерт матер. Суспльство, в якому живой Чпка, знищувало його.


Не вмння знайти справжн шляхи боротьби проти гнобителв кривдникв, крива стежка бунтарства перетворили Чпку на пропащу силу. Чпка обрав шлях боротьби, але не розумв, що боротись за правду треба тльки правдою, а неправда породжу ще бльше злобно.


Цей правдошукач зрозумв-таки, що його правда не дотягу до деалу. Людина тако сили вол, такий життлюб, а суспльство, в якому жив, знищило його.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт