Безотлагательно!! Нужно мини-сочинение по укр. лит!!

Безотлагательно!! Необходимо мини-сочинение по укр. лит!!

Задать свой вопрос
1 ответ

Ответ:

Сюжет драми В. Шекспра "Ромео та Джультта" побудовано на старовиннй легенд XIV ст., под яко вдбуваються у Верон у часи барона, де Л а Гора. Добре знаючи звича побут тал того часу, создатель перетворю епос на драму.

У середньовчнй тал мешканц любили добре попости, влаштовували домашн свята з маскарадами, музикою, танцями. Жнки в родин робили все, але були безусловно безправними. Чоловки в побут мали бльше свободи, нж жнки. Вони жили привльно: танц, полювання, флрт. Старший в роду керу усма. Свята справа для чоловкв захист батьквщини чест роду, а для цього необхдно володти мечем шпагою.

Життям Верони правив князь, який був законодавцем вершителем людсько дол. В мст панувала тиша. Порядок пдтримувала церква. Законники-ченц намагались упокорювати життя мщан, х поважали, х опасались шанували.

У отчизнах Капулетт Монтекк, що ворогували мж собою, ще шанували родов традиц звича. Нормами поведнки вважались нелюбовь до ворога роду, бажання йому смерт, помста кров за кров, погибель за погибель.

Старйшини родин теснее не згадають, через що ворогують, але молодь (Тибальт, Бенволо, Меркуцо) пдтриму ворожнечу. Вона да молодим можливсть вправлятись у фехтуванн. М100 роздлено на дв групи прибчникв Монтекк та Капулетт, котр тиняються вулицями та шукають нагоду пролити кров.

У см' Капулетт росте донька, Джультта, й злее тринадцять, вона слухняна, весела, обожать батькв. Вона кориться традиц погоджуться на одруження з нелюбим Парсом, если про це просить батько. Але покрнсть ма меж. Така вона до того часу, доки не зустрла Ромео, доки в душ не прокинулося свтле почуття, яке неминуче встало в суперечнсть з звичаями оточення, волею близьких та рдних.

Спочатку були навть сумнви. Закохана Джультта розчарувалась, если выяснила м'я Ромео. Але вже пд час першо зустрч з Ромео красуня вдповда йому:

Только это имя мне вожделеет злобна.

Ты б был собой, не будучи Монтекки.

Ромео, дзнавшись м'я сво кохано, подбно до бло голубки у згра воронв, вдчува грзн ознаки. Але кохання для нього сильнше за смерть.

Здавалось, увесь свт протесту проти закоханих: у двобо з Тибальтом, двоюрдним братом Джульетта, Ромео завда поразки гаданому родичу. За це його вигнано з м100 пд загрозою смертно кари. Але брат Лоренцо вдгукнувся на прохання молодих: святий ритуал внчання уже вдбувся. Розлука грша за погибель. Джульетта, щоб з'днатися з Ромео, випива сонне злля, светло розумючи, що це небезпечно. Найсильнший стимул внутршнього життя двчини вддансть коханому, вра в чистоту помислу Ромео. Щастя для не у з'днанн з дорогою серцю людиною.

Дзнавшись про погибель Джультти, Ромео поспша назустрч загибел, робить усе, щоб пти з життя. ось фнал великолепного кохання. Ромео п' отруту. А Джульетта через три години свого сну прибывать до пам'ят, але розум, що сталося непоправне, , вихопивши кинжал з ножен Ромео, заколю для себя.

Батьки тльки тепер дзнаються про кохання свох дтей. Зустрчаються старйшини отчизн. Наста примирення. Цною життя юних нащадкв сплачено за цей мир. Над тлами загиблих з'днуються руки Капулетг Монтекк.

Плата за непримиреннсть, засновану на безглуздих казках стародавнх звичав, погибель п'ятьох молодих, сильних, з гарячою кров'ю людей. х загибель стверджу нов стини: людськ почуття святш значнш за вков забобони.

Але над усм, що сталося, над усма скорботами та втратами простягаться всеохоплююче почуття, в якому змшано захоплення мощью та чистотою кохання та смуток через його трагчний кнець.

А до нас дйшли заключн рядки трагед:

Нет повести грустнее на свете,

Чем повесть о Ромео и Джульетте.

Изъясненье: ось випишеш отсюда

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Я хочу найти решение и ответ для этой задачи и получить

Математика.

Здравствуйте Меня зовут Виталий, я AdOps-аналитик компании  Adfinity.pro Заинтересовал ваш проект obrazovalka.com Думаю сможем увеличить

Разные вопросы.

мне очень срочно нужно сочинение по рассказу экспонат номер по дной

Литература.

мне очень срочно нужно сочинение по рассказу экспонат номер по дной

Литература.

В семье из трех человек три электронных устройства: ноутбук, планшет и

Разные вопросы.

Жаркыраган кашка маш жаралгандан ашка маш табышмак жообу менен

Кыргыз тили.

За лето подруги прочитали 48 книг.Причем Оля прочитала в 3 раза

Математика.

Периметр равнобедренного треугольника ABC (AB=BC) равен 34 см. Периметр треугольника ABM,

Разные вопросы.

«Металлическая болванка, нагрета до 420C, охлаждается в воздухе, температура которого 20C,

Алгебра.

xdy=(x+y)dx, y(1) = 0. по условию Коши помогите решить

Алгебра.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт