ПОМОГИТЕ автобографчн моменти в повст гуси лебед летять м.стельмаха порвняй михайлика

ПОМОГИТЕ автобографчн моменти в повст гуси лебед летять м.стельмаха порвняй михайлика (м.стельмах гуси лебед летять) климка (климко) за якими моральними законами виховували батьки михайлика гуси лебед летять. автобографчн моменти у повст г.тютюнника климко.

Задать свой вопрос
1 ответ
Мета: ознайомити школярв з життвим творчим шляхом М. Стельмаха, зясувати особливост програмно автобографчно повст; опрацювати дейний змст та роздлв; розвивати естетичн смаки учнв, увагу, спостережливсть, разумння творчо мислити, хорошо висловлювати сво думки, враження; активзувати словник школярв; виховувати почуття пошани до творчост М. Стельмаха, любов до рдно лтератури, пунктуальнсть, прищеплювати нтерес до наслдкв власно прац. 

Тип

уроку: засвоння нових знань. 

Обладнання: портрет М. Стельмаха, бблотечка його творв; дидактичний матерал (тестов завдання, картки). 

Хд уроку I. Органзацйний момент II.
Актуалзаця опорних знань у форм бесди за питаннямиЯким, на ваш погляд, повинен бути письменник?Твори яких письменникв читати цкаво чому?Назвть роди художньо лтератури. (Епос, лрика, драма)Чому окрем твори художньо лтератури вважають автобографчними? Наведть приклади вже для вас вдомих (О.Довженко Зачарована Десна. Елементи автобографчност у твор .Калинця Хлопчик-фгурка... )Для чого у багатьох творах художньо лтератури значна увага придляться описам природи?Чому кожний укранець повинен знати звича, традиц, обряди свого народу?Що ви памятате про Я. Стельмаха? Як, на ваш погляд, творчсть Я. Стельмаха може бути повязана з лтературною дяльнстю його батька М.Стельмаха? III. Оголошення теми, мети уроку. Мотиваця навчально дяльност школярв IV. Сприйняття засвоння учнями навчального матералу Поет доброти краси, вн був невдступним, Коли мова заходила про непроминущ духовн цнност народу, Не раз зневажуван, витискуван штучними замнниками. В. Панченко Будеш ти межи люди вибивати скри...М. Стельмах 1. Про життвий творчий шлях м. стельмаха. матерал для вчителя МИХАЙЛО ПАНАСОВИЧ СТЕЛЬМАХ (19121983) Михайло Панасович Стельмах народився в сел Дяквц на Внниччин. Першою пробудила в хлопчика любов до рдно земл мати. Ганна ванвна, про яку вн так писав в автобографчнй повст Гуси-лебед летять: В устах душ насння було святим словом. хоч не раз вона наркала на свою мужицьку долю з вчними супутниками нестатками й злиднями, проте нчого так не любила, як землю. Мати врила: земля усе зна, що разговаривать чи дума чоловк, що вона може гнватись бути доброю, на самот тихенько розмовляла з нею... З особливою нжнстю згадував письменник батька, Панаса Демяновича, дда Демяна колишнього крпака, флософа, талановитого майстра; бабусю, яку любив понад усе; дядьку Миколу, якого по-вуличному звали Бульбою, цих простих, добрих, чесних невтомних людей, серед яких минуло дитинство Михайлика. З дитячих рокв запали в душу хлопчика народн псн, казки, думи, легенди. А ще полюбив махонький Михайлик книжку. Якось я швидко самотужки, згадував пзнше письменник, навчився читати вже, на мо девять рокв, немало проковтнув добра мотлоху, якого ще не встигли докурити в мому сел.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт