мн-твр на тему: Дорога цна вол (за оповданням М. Коцюбинського "Дорогою

Мн-твр на тему: Дорога цна вол (за оповданням М. Коцюбинського "Дорогою цною")

Задать свой вопрос
1 ответ
Повсть М. Коцюбинського "Дорогою цною" присвячена життю укранського народу на початку XIX ст. У повст вдтворено долю молодих людей, яка була досить типовою для того часу. Опинившись в невол, трудове селянство, "як бешеный тур, загнаний, знесилений", не бажало, одначе, скоритися з панським ярмом на ши. Багато з их бгло з-пд крпацтва у вльн кра, зокрема за Дунай, де псля зруйнування Запорозько Сч 1775 року було засновано Задунайську Сч. Але й там не було вол спокою, бо панство ловило вткачв , якщо не засилало до Сибру, то "одсилало в кайданах назад, знов у неволю, на панщину". невдомо, що було краще: загинути чи залишатися жити у знущанн.

Головн геро повст Остап та Соломя кохали одне 1-го. Але для пана вони, як й нш крпаки, були "продуктом", тому вн розлучив х видав замж Соломю за свого хурмана. Пан катував нагаями ддуся Остапа, збирався забити самого Остапа за його смливе слово. Все це спричинило до втеч.

Остап мав на мет жити помж вльних людей, а Соломя мряла оселитися у слобод, господарювати та пклуватися про Остапа. Цим мрям не судилося здйснитися. Остап Соломя були не поодинок у бажанн здобутися вол: цлими отчизнами бгли вд кривди та знущання селяни, пдтримуючи одне 1-го. Важким був шлях за кордон. Але й за кордоном х не чекала бажана воля: спочатку Остапа було поранено, потм Соломя Остап потрапили у циганське злодйське гнздо, через що Остапа забрали до в'язниц та збирались вдправити вспять до пана.
Соломя не уявляла соб життя без Остапа, тому хотла визволити його. Для цього вона склала план разом з ваном Котигорошком спробувала вдбити Остапа у туркв, если вони перевозили його через Дунай. Але ця спроба визволити Остапа закнчилася загибеллю Солом та вана.

Остап залишився живий. На все життя на його тл зосталися слди мордувань вд пана, москалв, туркв. Втрата Солом була для нього втратою половини душ. Грке, самотн життя прожив Остап, чекаючи часу об'днання з другою половиною себе у потойбчному свт.

Толика Остапа та Солом вража трагчнстю й високою красотою. Остап, вихований ддом у давнх традицях вльного козацтва, усе життя не тльки мряв про волю, але й здобув . Дуже дорого платив вн за бажану волю. Велике кохання покликало Соломю пти за Остапом у пошуках вол. не спинили труднощ та небезпека. Дуже прикро, що Соломя загинула, а Остап, замсть подружнього життя з нею, мав тльки спогади про сво кохання.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт