Засоби гумору в текст кайдашева см039;я!!

Засоби гумору в текст кайдашева см'я!!

Задать свой вопрос
1 ответ
ван Нечуй-Левицький неперевершений майстер гумору, письменник, що створив в укранськй лтератур цлий ряд яскравих лтературних портретв, нравв, що стали потм алегоричним уособленням певних людських рис.

У свому твор мен хочеться розглянути основн засоби творення гумористичних та сатиричних образв у твор Кайдашева см'я Нечуя-Левицького.

Смхова культура важливим елементом укранського селянського свту, який поста з сторнок повст. Джерелом комчного, як верховодило, якась невдповднсть, життва суперечнсть, наприклад, мж метою засобами досягнення, формою змстом, дями обставинами. Смючись над чимось, ми немовби пдносимося над визначеними суперечностями, доламо х. Отже, на сторнках повст Кайдашева см'я смх це виклик безглуздост обставин, як формують сам для себе геро твору, що ведуть домашню вйну. Саме цей смх дозволя читачев пднестися над дрб'язковстю подбних обставин, уникнути х, очиститися вд життво скверни.

Письменник використову рзномантн засоби творення смшного. Прослдкумо, наприклад, за розмовою-грою мж братами Кайдашами, в якй вони обговорюють риси двчат. Уся ця розмова побудована на контрастах, несумсност смакв та уявлень про красу: Доладна, як писанка ходить легенько, наче в ступ горох товче, а як разговаривать, то носом свистить; повновида, як повний мсяць гарна... пастью хоч пацюки бий; тоненька, як очеретина, гнучка станом, як тополя; личко маленьке тоненьке, мов шовкова нить; губи маленьк, як рутяний лист лице, як трска, стан, наче копистка, руки, як кочерги, сама, як дошка, а як де, аж кстки торохтять. Дотепн словесн свойства пдкреслюють критичнсть погляду хлопцв, вдал поднання порвнянь викликають смх. Отже, ми спостергамо здесь використання такового засобу творення комчного, як словесна черта, дотепний вислв.

Крм того, Нечуй-Левицький у змалюванн домашньо вйни постйно вдаться до змалювання комчних ситуацй, у яких невдповднсть, контраст форми змсту, дй та обставин просто вражаюч.

Так, наприклад, дуже яскравою сцена, у якй Мотря з Кайдашихою б'ються за мотовило. Взамна ненависть цлком опанову жнками, позбавляючи х здорового глузду: Молодиц стояли блд, як погибель, вд злост ледве дихали. Вони вже не мали сили сам покинути те мотовило...
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт