У чому цннсть людського життя? ЗАВДАННЯ: Дати розгорнуту вдповдь .

У чому цннсть людського життя?





ЗАВДАННЯ: Дати розгорнуту вдповдь .




Задать свой вопрос
2 ответа
Життя кожно людини безцнне вже само по соб. Й тому, що воно найскладншою формою снування, й тому, що воно ункальне й неповторне, й тому, що воно скнченне поки що таке коротке.
Життя - це безцнний дар, який людина одержу при народженн. Проте як вона зум розпорядитися цим подарком - залежить вд не само. Життя можна витратити на рзн задоволення, на те, щоб отримати якомога бльше примних вражень насолод. Але вд такового життя можуть залишитись тльки примн спогади, як малою втхою в старост.
Саме тому, що життя ма величезну цннсть вже само по соб, не варто розтрачувати його на щось менш цнне, в тому числ й на сам злее задоволення. Людина виновата дорожити свом життям навть тод, если воно не складаться, если в ньому бльше незгод, нж радощв.
Роблячи сво життя розумним та осмисленим, пдпорядковуючи його великй мет, заповнюючи його самовдданою працею на благо людства, присвячуючи його ншим людям, людина сама значно збльшу цннсть власного життя. навпаки, якщо людина живе тльки одним деньком, розмню сво життя на багато дрбних випадкових справ, якщо вона шука злее вигоди для для себя або самих тльки задоволень, тобто живе виключно для само для себя або для самих тльки задоволень, тобто живе виключно для само для себя, то життя й у самому кнц - перед смертю - варте стльки ж, а то й менше, як на самому початку - одразу псля народження.
Життя дитини, яка поки що нчого не встигла зробити, а злее потребу постйно турботи та уваги, величезною цннстю для батькв, для суспльства.
По-перше, тому, що, допомагаючи стати на ноги ншй людин, батьки певною мрою вже виправдовують власне снування, роблять його бльш цнним. вс батьки потай сподваються, що хн дти, коли виростуть, здйснять те, чого не змогли або не зумли зробити вони сам.
По-друге, життя, яке щойно почалося, ма особливу цннсть, оскльки воно необмежене у свох можливостях. У дитини все ще попереду. Кожна дитина за сприятливих разумов може стати у майбутньому видатною особистстю, зробити багато великолепного, доброго, корисного. Тому обовязок батькв , суспльства - забезпечити кожнй дитин гдн умови для розвитку.
накше оцнються вже прожите людиною життя. Саме близьксть смерт невблаганно ставить перед людиною питання про те, заради чого вона жила, що вона зумла або встигла зробити.
Якщо життя прожито марно або зроблено лише невелику частку того доброго, що могла й зобовязана була зробити людина, то цннсть життя набагато менше, нж вона могла би бути. Усвдомлювати це - дуже нелегко.
Не слд впадати в крайнощ, дуже нередко притаманн особливо молод, яка суворо судить про старших людей, вважаючи, що якщо хтось з их не здйснив нчого видатного, то життя його було безплдним. Не слд поспшати з висновками, бо здесь просто помилитися. Життв обставини бувають рзними. Так, багато хто з старшо генерац через вйну, нестач повонних рокв прожив важке буденне життя. Будь-яка людина в старост заслугову на шанобливе ставлення вже хоча б тому, що вона - живая людина. Й ще невдомо, як складеться життя тих, хто нин молодий мр про "висоти" життя, якими будуть пд кнець життя вони сам.

Людмила Магазнова
Дякую,Тетяно!)

Я вважаю, що цннсть кожно людини , звичайно ж, не в тому, що вона може купити за грош. Людьське життя не вчне, тому головна цннсть- те, що проживе довше само людини : дти, люди, яким вона подарувала любов, справи, що допомогли комусь. 

 Головна цннсть життя- реалзаця свого покликання, вчинки, що зробили цей свт кращим.

Живи так, нби завтра помирати !

Ванек
Дякую,елена)
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт