Твр на тему Почуття гумору - ознака духовного життя людини

Твр на тему Почуття гумору - ознака духовного життя людини

Задать свой вопрос
1 ответ
Почуття гумору як важливий компонент психологчного здоровя

Особливост сучасних соцальних трансформацй в Укран вимагають вд молод високого рвня особистсного розвитку. Одним з ресурсв такого розвитку може стати почуття гумору, завдяки якому здйснються забезпечення збереження психологчного здоровя в процес навчання.
Недарма в останн десятирччя почуття гумору розглядають не злее як соцально бажану рису особистост, але як важливий компонент психологчного здоровя. Окрм пдвищення позитивних емоцй протид негативним настроям, таким як депреся тривога, гумор вважаться цнним механзмом подолання стресових життвих подй важливою соцальною навичкою для початку, пдтримування розвитку задовольняючих мжособистсних стосункв. Значна кльксть дослджень з психолог гумору за минул два десятилття була сфокусована на звязку мж гумором рзними аспектами психологчного здоровя [1-3].
Канадський дослдник Р. Мартн розгляда почуття гумору як стил гумористично поведнки, серед яких вн виокремлю потенцйно корисн (афлативний самопдтримувальний) шкдлив (агресивний самопринизливий) для психологчного здоровя субкта стил гумору.
Останнм часом у границах такового напряму дослджень особистост як позитивна психологя запропоновано розглядати готовнсть людини до виявлення почуття гумору позитивне реагування на гумористичн прояви оточуючих як одну з ознак так званих сильних (здорових) особистсних властивостей. Ц позитивн (здоров) риси спввдносяться з шстьма чеснотами, що спвпадають у рзних культурах, тому вони були вдбран як загальнолюдськ цнност, якими керуться нормально функцонуюча особистсть [6]. Позитивн властивост особистост дотримування людиною позитивних цнностей вважаться позитивними психологами важливою передумовою психологчного, субктивного, соцального благополуччя, як зумовлюють психологчне здоровя людини, можуть слугувати ознаками його наявност у субкта [4].
Серед одн з 6 чеснот виокремлено трансцендентнсть, що тлумачиться як наявнсть у людини уявлень про змст життя вдчуття власного звязку з навколишнм свтом. Дотримування людиною цнност трансцендентнсть забезпечу формування в не
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт