Написати вдгук до повст Кайдашева см039;я.

Написати вдгук до повст Кайдашева см'я.

Задать свой вопрос
2 ответа

Нещодавно мен випала нагода особисто познайомитися з Кайдашевою см'ю у виконанн Полтавського академчного музично-драматичного театру м. М.В. Гоголя. Скажу вдразу: п'са мене вразила. Усе завдяки майстернй гр акторв, стилзованим костюмам, свтловому оформленню та музичному озвученню.

ван Нечуй-Левицький свою творчстю розповв про тогочасне життя на приклад звичайно укрансько родини. Головн геро вступають у боротьбу один з одним за землю, батьквську спадщину, худобу та право на окреме, самостйне життя.

з всх геров твору найбльше мен сподобалася Мотря, старша невстка жнка Карпа. Можливо, через идентиченсть наших нравв, адже вона також галаслива, весела, трохи конфлктна й може за для себя постояти. Як повна протилежнсть, у п'с поста Мелашка тиха слухняна двчина, менша невстка та дружина Лаврна.

Кайдашева см'я неповторною перлиною укрансько класики. Цей твр вчить нас цнувати см'ю, розумти й пдтримувати один 1-го, вчитися на чужих помилках та поважати старших.




Кайдашева смя це один з найвдомших творв укрансько лтератури, який змальову побут селян, хн традиц псля скасування крпацтва. Письменник ван Нечуй-Левицький розкрива деклька заморочек, як актуальними в наш час: блага зла, кохання, смейних стосункв, взамин батькв та дтей тощо. Твр можна вважати бльш-менш реалстичним, бо головних геров твору змалював з хнх макетв: см Мазурв з села Семигорв.


У соцально-побутовй повст письменник послдовно опису под. Вони розгортаються динамчно й стрмко, що ознакою хронки. Твр складаться з девяти частин, як насичен далогами. Вони допомагають читачев краще зрозумти характер геров. Ця соцально-побутова повсть дуже важлим елементом укансько лтератури, бо саме здесь вперше розповдаться про життя селян в пореформений перод.


Головними героями твору : Кайдашиха, Кайдаш, хн сини та невстки. Найбльше мене вража змна внутршнього свту геров, а саме: виду Мотр та Мелашки. Перша це дружина Карпа. Це двчина з заможно см, яка доброю по свой натур. Вона вражала свою працьовитстю, але однього денька свекруха почала перекидати на не всю хатню боту, що призвело до озлоблення двчини. злсть ста неймоврно сильною. Читач протягом цлого твору може спотергти за змнами. Мотря почина ненавидти Кайдашиху настльки, що виколю й око. Найгрше те, що власн д взагал не засмучують, а навпаки веселять. Мелашка теж спершу представлена, як нжна та лагдна двчина. й дуже важко жити в см, де панують сварки та образи, але вона пддаться впливу й 100 злобною невсткою, як Мотря.


За свою будовою та використанням ефектв цей твр складним. ван Нечуй-Левицький майстерно подну комчне з трагчними, що створю ефект смху, крзь який пробиваються сльози. Прикладом цього може слугувати бйка Кайдашихи з Мотрею за мотивало. Не можна не вдмтити поднання творца двох стилв: високого епчного з побутовим. За допомогою цього лтературного прийому досягаться комчний ефект. 100 зрозумло чому видатний укранський письменник ван Франко назива повсть Кайдашева смя найкращою оздобою укранського письменства.


Проблеми твору можна розглядати в наш час. Если дти пдростають створюють власн см, вони хочуть жити окремо вд батькв. Коли з певних обстоятельств молодята не мають можливост покинути рдну оселю, то часто виникають сварки та конфлкти. Багато людей, читаючи цей твр, в образ головних геров можуть побачити для себя й свою смю. Соцально-побутова повсть да зрозумти, що сварка це не виршення проблеми, а навпаки посилення.


ван-Нечуй Левицький упродовж свого життя написав багато рзномантних творв, але саме Кайдашева смя вивчаться за шкльною програмою й неодноразово перекладена ншими мовами. Цлком можливо, що саме тема твору змогла зачепити читача й перенести його в пореформену добу. За допомогою одн родини ван Нечуй-Левицький змг зобразити ментальнсть усього народу з його недолками та неуввязками. Все, що вдбувалося в той час, цлком реально уявити в наш. Для того, щоб почав змнюватися наш люд потрбно, щоб змнилися його частинки. Отже, якщо мир злагода буде в кожнй отчизн, то згодом позитивн змни не оминуть нашу крану.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт