твр на тему дитинство Лес Укранки тльки не з нтернету будьласка

Твр на тему дитинство Лес Укранки тльки не з нтернету будьласка на сьогодн

Задать свой вопрос
1 ответ
Лариса Петрвна Косач народилася 25 свирепого 1871 року в мст Новоград-Волинському.Лесин батько Петро Антонович-юрист,громадянський дяч,мама-укранська письменниця Олена Пчлка.У отчизн панувала повага до укранського народу,його мови й традицй.
 Леся була щедро обдарованою вд природи,змалку виявляла винятков здбност:у чотири роки навчилася читати,мала хист до малювання,грала на фортепано.Леся перекладала на укранську визначн твори росйсько,грецько,французько,нмецько,англйсько,талйсько,польсько лтератур.
 Про глибок й рзнобчн нтереси Лес Укранки свдчить той факт,що вона у 18 рокв для молодших братика та й сестричок написала пдручник "стародавня сторя схдних людв"
 Дуже рано в Лес прокинувся талант поетеси. Свого першого врша двчинка написала у восьмирчному вц. Дзнавшись про арешт батьково сестри,улюблено "ттки л", вона створила поезю "надя". Через п'ять рокв пд псевдонмом "Леся Укранка"надруковано врш "конваля".
 У 10 рокв пд час святкування Водохреща Леся дуже застудилася. Вдтод протягом усього життя тривала запекла боротьба з невилковною на той час хворобою-сухотами. Доводилось лкуватися в Криму,на Кавказ,у гипт.Але н сильн бол,н операц,н мсяц нерухомост в гпс,як двчинка називала "липкими кайданами",не зламали в поетесь волю до життя.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт