твр-роздум на тему "Роль християнського вровчення в духовному житт укранського народу"

Твр-роздум на тему "Роль християнського вровчення в духовному житт укранського народу" Допоможть пж)))

Задать свой вопрос
1 ответ

Священною книгою християн, як вдомо, Ббля. Проте не завжди ця книжка снувала в такому вигляд, як ми знамо сразу. Створювалась вона протягом клькох столть рзними людьми складалася не завжди з одних тих же текств. Деяк з складових частин Ббл церковники вважали неканончними вилучали х як шкдлив для народу.

Першу в Укран спробу пояснити народов справжн походження християнського святого письма зробив у 1905 р. ван Франко, видавши книгу Сотворння свту. Прагнучи вдкрити народов те, чого досягла сторична наука, вн писав: ... до найглибших тайникв науки мас вльний доступ кожний чоловк, у кого в серц горить чисте святе бажання пзнати правду, в кого розум настльки вироблений, щоб зрозумти й оцнити .

Найдавнш тексти, як вре взяли до сво Ббл, були створен мирними хлборобами, правдивими й лагдними, закоханими в природу й музику - шумерами. Если кочов племена семтв завоювали х, рабини почали переписувати шумерський епос та мфологю з хнх глиняних клинописних табличок, створюючи таким чином сво святе письмо. На основ бограф видатних сторичних осб рабини створили вигадану постать пророка Мойсея, який нколочено був творцом П'ятикнижжя, що увйшло до складу Ветхого Заповту.

Книжки Нового Заповту складалися в перш столття нашо ери послдовниками вчення суса Христа. Це були так зван вангеля. Слово вангел первсно значило винагорода за благу всть. Пзнше стало означати саму благу всть про появу видатно особи. Цим словом стали називати й книжки, в яких викладений життпис суса. А вангелстами називають создательв цих життписв, яких у Ббл нин чотири: Матвй, Марко, Лука, ван. На початку нашо ери таких вангелй писалися сотн, кожне з них малюсенько свою версю про життя, пытки воскресння сина Божого. снувало безлч рзних християнських сект. Создатель II ст. Цельс писав, що його сучасники християни не вдчували докорв сумлння, переписуючи й виправляючи вангеля по три чотири рази, щоб заперечити рзн звинувачення на свою адресу.

Через вки пронесли укранц завдяки Святому Письму вру в свого Господа в свй люд, в його життву силу. Це Письмо змцнювало надю на те, що вихд з невол буде знайдено за умов дотримання наслдування Божих заповдей, стверджувало любов до усх як запоруку свтово гармон. Ббля також невичерпним джерелом мудрост щодо покаяння, морального самовдосконалення пзнання стини.





, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
задание экономиоти Рассмотри ситуацию: человек живёт на Крайнем Се-вере. С помощью каких

Экономика.

Человек живет на Крайнем Севере. С помощью каких благ удовлетворяются потребности

Экономика.

там лежат три яйца.у дома рос клен.Это гнездо сойки.на клёне гнездо

Русский язык.

Тыныштық күйіндегі карусель 35 с-та 3,0 рад/с бұрыштық жылдамдықпен үдей қозғалады.

Разные вопросы.

Сочинение на тему "Русский язык не сможет умереть!"

Математика.

Приветствую! Меня зовут Станислав, я представляю компанию under.site. Хотел бы предложить интересное решение

Разные вопросы.

Масса трёх одинаковых пакетов чая 180г чему равна масса

Математика.

Газообразный аммиак объёмом 2.24 л (н.у.) был полностью поглощён 14.68 мл

Химия.

Упражнение 2 Выпишите глаголы и вставьте пропущенные буквы

Русский язык.

Радиус окружности, описанной около равностороннего треугольника, равен 6. Найдите сторону треугольника

Геометрия.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт