твр на тему а може треба заборонити полювання й не вбивати

Твр на тему а може треба заборонити полювання й не вбивати тварин .за вимогами зно ) дуже термново

Задать свой вопрос
1 ответ
Кив з початком стабльних морозв укранськ мисливц дедал частше виходять на полювання. Мж тим, велик копитн та хиж тварини в Укран перебувають пд загрозою знищення через браконьрство та легальне вп-полювання, бють на всполох екологи. Вони наполягають на законодавчй заборон полювання на вовкв, лосв та рисей, виступають за незалежну оцнку хньо чисельност. Натомсть мисливц вважають, що повне припинення полювання на больших тварин нашкодить екосистем.
Напередодн Нового року браконьри застрелили всх лосв, як медлили у Черкаськй област. Лсники, як обжджали сво угддя у Чигиринському район, побачили, двох чоловкв бля годвниц для лсових тварин та двох застрелених лосв на земл. Браконьри кинулися ткати, але невдовз х затримали працвники млц поблизу Чигирина. 

Як виявилося, вони вбили двох останнх самиць лося в област, одна з них була вагтна. Тиждень тому нш браконьри застрелили та вивезли останнього в регон самця лося.

На частину лсових мешканцв полювання скасоване мощами громадськост

Подбне вдбуваться в усй Укран, причому найбльше потерпають популяц великих тварин: олен, зазубривай, вовки, карпатськ ведмед та рис, говорить голова Кивського еколого-культурного центру Володимир Борейко. На його думку, цих тварин лишилося настльки мало, що м завда шкоди не злее браконьрство, але й легальне полювання.

Майже вс ц тварини внесен до Червоно книжки. Але упродовж останнх рокв дяли вдомч нструкц, як разрешали укранцям та ноземцям вп-полювання на зубрв. Ми домоглися скасування цих норм, але зубрв лишилося не бльше 150 особин. У сусднй Польщ, для порвняння х бльше тисяч. На карпатського ведмедя не можна полювати, однак факти, що його теж вбивають, а ведмежат продають, розповв еколог.

Укранськ екологчн органзац обднали зусилля для збереження больших тварин в Укран. Зокрема, вони через суд та прокуратуру домоглися повно заборони полювання на зубрв та обмеження вдстрлу вовкв. Однак запроваджувати ц змни важко, оскльки чимало укранських полтикв полюбляють полювання, констату Володимир Борейко. 

Вн наводить дослдження польських та нмецьких науковцв на чол з професором Бернхардом Гржимеком, як свдчать про те, що серед мисливцв, як полюють на больших тварин, дуже високий вдсоток людей з фзичними та психчними вадами.

Т, хто полюють, зокрема, на хижих тварин, страждають на мпотенцю. Вбиваючи цю величезну, сильну тварину, вони неначе компенсують сво недолки та недуги, зауважу Володимир Борейко.

Вовкам та лосям нчого не загрожу Мнприроди 

Мж тим, за офцйними даними Мнприроди, популяц больших тварин в Укран значно бльш, анж наводять незалежн екологи. 

Начальник вддлу охорони тваринного свту Мнприроди Володимир Домашлнець визна проблеми популяц зубрв та лосв в Укран, однак наголошу, що вовкам знищення не загрожу.

Полювання на лося заборонили, бо намр внести його до Червоно книжки, зауважив представник Мнприроди. Щодо вовкв хня популяця стабльна, нещодавно запроваджен обмеження щодо полювання: не можна стрляти у вагтних самиць, тощо. Я сплкувався з багатьма фахвцями можу сказати, що як б не були заяви деяких громадських органзацй, попри те, що на вовка полювання, йому нчого не загрожу.

Вдстрлювати корисно для екосистеми?

Мисливц ж наполягають на тому, що чисельнсть багатьох видв необхдно регулювати вдстрлом. Володимир Ключковський, який полю на Льввщин понад 20 рокв, погоджуться з тим, що лос та нш копитн потребують державного захисту. Але й вд вовкв х теж треба захищати. 

У нас вовкв багато. Маю знайомих у сусднй Польщ, де вовк пд охороною, зазнача Ключковський. Так вони кажуть, що за рк вн зда у прикордонних областях сотн оленв та козуль. Всього ма бути в мру, полювання теж.

Мисливець визна, що чи не найбльшою проблемою для укрансько фауни вп-полювання. Якщо звичайн мисливц не стрляють у рдксн види, коли т потрапляють у прицл, то можновладц на полюванн бють все, що бачать, каже мисливець.

Бернська конвенця, яку пдписала Украна, зобовязу державу взяти пд охорону, зокрема, вовка, карпатського ведмедя та лсову рись. Однак чимало норм мисливського законодавства дос й суперечить, а в лсових господарствах Украни нередко завищують кльксть чотириногих мешканцв, вдзначають у Всесвтньому фонд бешено природи.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Имеются три конденсатора емкостью С1=1мкФ, С2=2мкФ и С3=3мкФ. Какую наименьшую емкость

Физика.

Из точки м выходят 3 луча MP MN и MK причём

Геометрия.

выпиши в свою тетрадь те правила этикета которые тебе не были

Разные вопросы.

Анна хорошо учится у неё много подруг свободное от учёбы время

Обществознание.

10) Килограмм конфет дороже килограмма печенья на 52 р. За 8

Математика.

Во сколько раз число атомов кислорода в земной коре больше числа

Химия.

Составить монолог от имени дневника двоечника 7-10 предложений

Русский язык.

Рассматривая литературный язык как сложное взаимодействие книжного языка и разговорного,В.И.Чернышёв горячо

Разные вопросы.

Арабы входят в __________________ групп народов. Местом расселения арабов с незапамятных

Разные вопросы.

Грузовой автомобиль марки краз за одну поездку может доставить 7.500 кирпичей

Математика.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт