Пояснити слова Олександра Довженка Укранська псня - це бездомна душа укранського

Пояснити слова Олександра Довженка Укранська псня - це бездомна душа укранського народу

Задать свой вопрос
1 ответ

по-перше, не бездомна, а бездонна

Кожне сво враження, кожне переживання людина виливала в псн. Релгйн почування висловлюються в лрницьких пснях; тяжка праця на свом власнм пол в обжинкових та косарських пснях

Духовне життя людини знайшло вираження у народних пснях ма форму яскравих ептетв, що повторюються (чисте поле, червона калина, зелений явр, красна двчина, врний кнь, бистра рчка та н.).

З укранських псень ми бачимо, як глибоко люд вдчував красоту життя. Народн псн криють у соб таку силу уяви та багатство щирих переживань, що стали джерелом натхнення поетв та письменникв. Свою найкращу повсть "У недлю рано злля копала" Ольга Кобилянська побудувала на вдомому мотив народно псн "Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниц". Використовуючи сюжет ц ж псн, Лна Костенко створила роман у вршах "Маруся Чурай". Але народн псн не тльки надихали лтераторв, вони, перш за все, звеселяли ср будн укранцв, були розрадою в тяжку годину, полпшували настрй, полегшували важку працю.

Наш люд ма багату скарбницю псень, казок, легенд, переказв, дум, якими можна пишатися як райськими квтами. Деяк з них пройшли крзь довг столття ще сьогодн причаровують блиском дорогоцнних самоцвтв.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт