сво враження до твору В.Нестайка "Тореадори з Васюквки"

Сво враження до твору В.Нестайка "Тореадори з Васюквки"

Задать свой вопрос
1 ответ

Справжнм чарвником художнього слова можна назвати укранського письменника Всеволода Нестайка. Сам вн вважа, що побути дитиною йому завадила Велика Втчизняна вйна. Тому й став дитячим письменником, щоб у творах повертатися у дитинство, догратися, досмятися.

Повсть "Тореадори з Васюквки" теж про гру, вигадку, фантазю. Романтика щоденних пригод так захопила двох друзв вана Реня Павла Завгороднього, що нод вони втрачають вдчуття меж мж реальнстю та уявним свтом, створеним ними самими.

Вже з перших рядкв повст починаш розумти: доведеться смятися. смятися багато та забавно. Такий незвичайний спектр сльського дитинства зобразив письменник. Пригоди геров повст починаються змалку. Пискнув ошибочно хлопчина власне м'я. От прозвали Явою на все життя. Але нема если засмучуватися з цього приводу, бо виника стльки справ, що не вистача часу замислюватися над тим, як там для тебя називають. Та ще й друг Павлуша, який виручить допоможе що-небудь придумати.

Ява Павлуша не просто вигадники. Це дв "бомбардируй уповльнено д", хоч у х вчинках нема злобного умислу, а тльки добр намри. Адже добру справу хотли зробити хлопц, если проводили першу лню метро у Васюквц. Порятунок маленького песика Собакевича з занедбано криниц взагал можна назвати подвигом без будь-яких жартв: далековато не кожен спуститься на дно напвзруйнованого колодязя. Щоправда, енергя у хлопцв б' через край. Тому навть добр справи нередко перетворюються на комчн ситуац, що викликають смх.

Повсть В. Нестайка "Тореадори з Васюквки" вража динамчнстю подй. Не встига закнчитися одна пригода з головними героями, а вже починаться нша. щоразу фантазерам Яв та Павлуш, як сплутали вигадки з дйснстю, доводиться виплутуватися з комчних ситуацй.

Вони захоплено уявляють, як вдбудеться вперше в стор Васюквки таке вражаюче видовище, як бй бикв. Подивитися на тореадорв вана Реня Павла Завгороднього придуть з ус Украни, х покажуть по телевзору. Але що поробиш, якщо скотина Контрибуця не розум добрих намрв смливих матадорв заганя х у багно.

Вдважн Ява Павлуша готов врятувати сльського винахдника й умльця Фарадейовича. Але й ця пригода завершуться комчно: вибуха не бомба, а глиняний глечик. Хлопц вкотре потрапляють у халепу. Замсть винагороди м доводиться лквдовувати слди свого перебування у хат Фарадейовича.

Даремно не розумють добрих намрв "матадорв" н х рдн, н односельц. Але друз чужо рон не сприймають. "От хлопц! Орли! Соколи! Гангстери, а не хлопц!" каже про них дд Саливон. Ява Павлуша сприймають ддов слова "за чисту монету". Вони згодн, щоб вс про их так разговаривали, щоб слава гримла на всю Васюквку. Хоч слава про них так гримить.

Захоплюючий сюжет повст побудовано так, що розв'язка пригод виника несподвано, если не чекаш. Можливо, це трапляться тому, що "життя заплутана складна штука". Хто може наперед знати, що свиня провалиться в пдземний хд зруйну метро? Хба щось страшне в лсовому птахов? А лектор, який читав лекцю про виховання дтей у см', ненароком впаде з сцени та ще й вилл на для себя воду з графина.

Може, саме завдяки цй сплутаност життя, починаш розумти, хто твй справжнй друг. Мабуть, создатель повст недаремно використав такий развлечений епзод для розповд Павлуш про те, як вн потоваришував з Явою. Бо саме в непередбачуваних випадках найкраще проявляться нрав людини.

Через цю веселу Павлушину оповдку письменник розкрив сувору дйснсть: зразковий Стьопа не тльки пдбив хлопцв завалити свого сверстника арбузами, а ще й покинув його напризволяще, а вигадник Ява, який навть другом Павлуш не був, не побоявся грзного дда Саливона, став рятвником.

Дотепним гумором пронизана повсть Всеволода Нестайка про "тореадорв" з Васюквки вд першо сторнки до останньо. Кожна пригода яркого сльського дитинства двох друзв написана барвистою, живою мовою. В нй слова не розбгаються, як це сталося у Яви Павлуш пд час вистави, яку вони провалили, а змушують нас то спвчувати хлопцям, то смятися з них, то задумуватися, чи не робимо й ми таких вчинкв, як вони.

Мжнародна рада з дитячо юнацько лтератури у 1979 роц справедливо включила повсть Всеволода Нестайка в особливий почесний перечень Г.-Х. Андерсена, як один з видатних творв дитячо лтератури. Одню з кращих залишаться ця повсть в укранськй лтератур сьогодн.

Sulutenkova Amina
Спасибо БОЛЬШОЕ!!!!!!!!!!!!
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт