Повдомлення про життя творчсть М.Гоголя

Повдомлення про життя творчсть М.Гоголя

Задать свой вопрос
2 ответа

1809-1852

М.В.Гоголь народився 20.03.1809 в мстечку Велик Сорочинц Миргородського повту Полтавсько губерн. У см В.О.Гоголя Яновського його дружини Мар ванвни народжено Косяровсько . Немовля охрестили у Спасо-Преображенськй церкв, яку поставив у Сорочинцах ще перший гетьман Украни Данило Апостол, а через 6 тижнв перевезли на хутр Василвка, де й пройшли перш 9 рокв життя майбутнього письменника.

Дитяч роки мали большой вплив на подальший розвиток Миколи Гоголя, вн народився у мальовничих мстах ,славних давньою сторю .Легенди про Данила, Кочубея, та Мазепу

Жили в люд поруч з легендами про водяникв ,русалок ,вдьом та чортв, а х малий Гоголь чув не малюсенько. Були смейн легенди про славних предкв роду батька матер, про видння батька, який впзнав свою наречену , майбутню дружину , если й було лиш рк. Поруч з цим були злидн , приниження з боку владного родича матер Дмитра Трощинського , колишнього мнстра мператриц Катерини й Олександра ,що псля вдставки оселився в матку Кибниц пд Миргородом .Трощинського в см називали благодйником , вн справд зробив не малюсенько послуг Василю Опанасовичу, але за це батько терпв не мало образ. У Кибницях був театр , актори , грали пси . Батько мати теж писали пси брали участь в их .Малим, Гоголь боявся бувати в матку ,але часом прибывав туди заради пс та бблотеки. У 1818 р. Миколу та його брата вана вддали до Полтавського училища ,про яке поет не залишив няких примних спогадв. Згодом сталася трагедя: брат ван помер. Пзнше поет написав поему Дв рибки. Тльки тод вс зрозумли як Микола любив свого брата. Миколу забрали з училища. Але навчання треба було продовжувати тому батько вддав його повтовому вчителю. За навчання здебльшого уплачивали натурою: салом, гусками, медом. Про це свдчать листи вчителя до батька, що були идентичен на накази про поставку. Про успхи нчого невдомо.

Життя в Полтав пшло на користь майбутньому поету ( потм вн вдображав губернське життя в творах , таких як Ревзор, Мертв душ).

На початку 1821р. М. Гоголя вддали до Нжинсько гмназ вищих наук (колись здесь обирали гетьманв). За часв навчання Гоголя здесь був ректором Орлай. Взагал вчител були хорош, але були так що над ними учн смялися. Був випадок на уроц стор: вчитель розказував дуже тошно Гоголь малював не слухав. Вчитель , бажаючи спймати його на гарячому запитав його що ж було псля смерт Олександра Македонського, на що Гоголь жваво вдповв: Похорон.

Проте жвавсть не була притаманна Гоголю. Всм вдомий його меланхолйний характер. Стосунки з товаришами в нього не складалися. Вн був гордий соромязливий. В перших листах додому були прохання забрати його звдти .В перш роки в нього не було успхв у навчанн. Особливо в нього були проблеми у вивченн мов. Та й з решти вн не мав успхв. Полпшення прийшли если втрутився благодйник його перевели до казеннокоштних. Нарешт його батько звльнився вд сплати 1200 карбованцв, а Гоголь знайшов справжнх друзв. Першим найврншим другом став Олександр Данилевський , з яким вн пзнше вирушив пдкоряти Петербург

У 1824 в гмназ позволили театр. Тут розкрилися таланти Гоголя. Вн досить успшно виконував будь-як рол, малював декорац .Вс помтили що Гоголь беззаперечний лдер.

Та 1825 р. Став переломним у житт поета: помер батько, тяжко захворла мати. Микола вдчув, що вн вдповдалекий за матр за сестер, рдних та близьких, що жили у Василвн .Раптом став дорослим. Захопився лтературою, написав клька творв, але вирок був однозначним: посередньо. Та письменник не зупинився, вн почав багато читати(особливо Пушкна), писав, переписував його твори в зошит. В 1828 закнчив навчання отримав статус 14 класу.


М. В. Гоголь народився 20 березня 1804 року в с. Велик Сорочинц, Полтавсько губерн. Його батько писав пси, ставив театральн спектакл. В дитинств М. Гоголь багато читав художнх книжок, що сформувало лтературн смаки майбутнього письменника. Далее М. Гоголь навчався в полтавському училищ та "Гмназ вищих наук" в Нжин, в якй вн вчився з 1821 по 1828 рк.

Серед його наставникв був професор Н. . Блоусов, що пд його кервництвом М. Гоголь брав активну участь в випуску рукописного журнальчику "Пвнчна зоря". В цей час М. Гоголь створю першу свою поему "Ганц Кюхельгатен". Успху поема не малюсенька.

В 1829 р. М. В. Гоголь закнчу гмназю перездить в Петербург. Надал продовжу писати: повсть "Балаврюк або нч перед вана Купала...". На протяз початку лтературно творчост М. Гоголь знайомиться з Жуковським, Дельвгом головне з Олександром Пушкним. Дружба з О. Пушкним стала щастям для М. Гоголя. Генй благословив геня.

Гоголвськ "Вечори на хутор поблизу Диканьки" перекликаються по духу з Пушкнськими "Русланом Людмилою". В ньому свято народного духу. А згадамо як починаться "Майська нч..."

"Чи знате ви укранську нч? О, ви не знате укрансько ноч! Вдивться в не".

Теснее пвтора столття читач любуються персонажами "Сорочинського ярмарку". В цей час М. В. Гоголь викладач одно з кафедр Петербурзького унверситету повен лтературних задумв.

В 1835 р. буди надрукован його дв книжки "Миргород" "Арабески".

деал живописца виражаться в повст "Тарас Бульба", в повст, де оспвана духовна висота особистост народу, що прагне нацонально соцально свободи.

В 1842 роц свт познайомився з третм томом збраних творв М. Гоголя циклом петербурзьких повстей. Одну за одною створю М. Гоголь сво пси повст: "Каяття", "Нс", "Старосвтськ помщики", "Шинель". Але ц твори не вичерпують художнй спадок М. В. Гоголя. Вн создатель генально комед "Ревзор" та монументально епопе "Мертв душ". Створення цих творв стинний подвиг письменника. Вони створили цлу епоху в художньому пзнанн життя.

Психологчна глибина, створених в их реалстичних типв, естетична неповторнсть гоголвських творв, сторичний оптимзм письменника вдносно майбутнього Рос, - все це большим вкладом в духовне життя народу.

Цими шедеврами мистецтва Гоголь увйшов в свтову лтературу, його мя стало в один ряд з такими менами, як Сервантес, Мольр, Шекспр, Гете, Бальзак, Дккенс т. д.

Помер М. В. Гоголь в 1852 р.

В усьому свт сразу надзвичайно широкий нтерес до творчост М. В. Гоголя. Виходять з друку його книги, ставлять на сцен його пси, знмають кнофльми за мотивами його творв.

В неповторнй дност комчного трагчного був виражений гуманстичний пафос Гоголя. Вдкривши свту "всю Русь" перш за все смшн трагчн, драматичн сторони, - Гоголь створив книги, що оригнальним вдкриттям в художнй лтератур.


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт