Лист прохання до людей вд птахв

Лист прохання до людей вд птахв

Задать свой вопрос
1 ответ


Клька тижнв тому весна встигла несмлим теплом заявити про для себя, встигла навть стерти слди снгу, що так рясно вкрили землю ц зими. Проте радти сумнвному теплу довелося недовго. Усе б нчого, однак цей обман привабив на наш земл птахв лебед та лелеки найпершими повернулися на рдну землю, як тльки у неб зблиснув перший весняний сонячний промнь. Псля теплих крав для пернатих погода, що панувала над Украною минулих вихдних, величезний шок стрес, часто, перезимувавши та повернувшись додому, птахи гибнуть вд морозу.

Щодня по телебаченню та у газетах бачимо та читамо про те, яке зло спткало мгруючих птахв, тих, як повернулися з теплих крав. Вони найперш потерпають вд холодв: у двох селах Внничини люди рятували зграю лебедв, котр примерзли до криги; на Кивщин люди та рятувальники допомагали лелекам, як потерпають не тльки вд морозу, а й голоду. Та ж сама ситуаця на вано-Франквщин та Тернопльщин, де птахв взялися пдгодовувати правоохоронц та рятувальники. Та й на Волин люди бачили подбн картини. Наприклад, у Ковел, на околиц якого було помчено понад чотири 10-ки виснажених довгим перельотом та неочкуваними холодами лелек, представники громадсько органзац ЕкоВолинь разом з рятувальниками провели акцю з пдтримки птахв. Для х харчування було закуплено свжу рибу та хлб.

В середин березня, а саме перед циклоном з Балкан, повернулися з теплих крав лелеки. Вони виснажен не лише перельотом, але й холодною, снжною погодою, що тривала майже тиждень. Попри зусилля людей, як намагаються допомогти птаству, на вано-Франквщин в снжний буревй вже загинула сотня лелек. Цього тижня погодн умови стали бльш сприятливими для пернатих, тому надя, що вони все ж зможуть перезимувати весну.

Василь Матейчик, орнтолог, заступник директора по науц ШНПП, каже, що в нашому район поки що не спостергалося масового повернення пернатих, не помчалося й того, щоб птахи потребували допомоги людей. Та разом з тим екологи радять населенню, як верно допомогти птахам, що потерпають вд погоднх разумов. Дуже важливо не турбувати, не лякати х, адже кожен наступний полт, здймання в небо зайва витрата енерг, яка сразу м вкрай необхдна. Пдходити до птахв потрбно на вдстань 10-15 метрв, на цьому мсц потрбно очистити вд снгу невелику длянку й посипати соломою, сном, хмизом, кукурудзянкою. Ця проталина буде швидше збльшуватися саме там можна буде врятуватися бльшй клькост птахв. На розчищен длянки класти птахам жу. Лелек можна годувати сирою рибою, мясним несоленим фаршем та зерном, яке ма високу калорйнсть.

Не варто забувати про дрбнших птахв синичок, горобцв, голубв. Особливо складно тим, котр живуть у мст пд товстим шаром снгу вони не можуть дстати комах, котр ховаються в опалому лист, а тому милосердя людей основним джерелом х виживання. Пшениця, пшоно, ввсян пластвц та нш крупи коштують вони зовсм дешево, але для птахв це справжнй бенкет в холодну пору року рятунок вд голодно смерт. Можна розвшувати годвниц, або ж залишати трохи корму просто на пдвконн. Бльшсть вдходв з столу також врятують життя не одному птаху: недодена каша, картопля, крихти блого хлба, сиру тощо. Якщо ви почали пдгодовувати птахв, це необхдно робити протягом ус зими, оскльки вони стають залежними вд пдгодвл

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт