Будьласка твр на тему "Секрети свтово слави . Укрансько псенно лрики"

Будьласка твр на тему "Секрети свтово слави . Укрансько псенно лрики"

Задать свой вопрос
1 ответ

 

."Народна псня врне, самобутн невимушене вираження народно душ, супутниця в радост гор, енциклопедя знань, релг, флософ, скарбниця, якй вн довря свою вру, сво сумнви нацональну сторю". Це сказав француз Поль Лафарг, але цей вираз дуже сприйнятним для розумння вс глибини, розмаття та винятковост саме укрансько псенно лрики.

Псенною лрикою ми називамо псн народн або  авторськ, що у лричному, особистсному дус розкривають почуття, переживання, вдчуття людини, взамовдносини з ншими людьми Для найкращих зразкв цього жанру отличительно, що ц почуття подаються так, що неодмнно викликають вдгук у душ кожного з слухачв тако псн. Центральними у псеннй лриц ндивдуальн переживання людей, тому вона просто приречена на успх, бо здатна розбудити вдповдн почуття як у того, хто спва, так у того, хто слуха псню. Отже, лричн псн, як няк нш, вдбивають почуття та переживання людини.  Довге життя псн, власне,   залежить вд мри глибини правдивост вираження в нй того, що дума вдчува люд. Хороша лрична псня кожному новенькому поколнню в тй чи ншй мр сказать саме про його почуття, його переживання.

Укранський народ правосудно вважаться народом дуже музичним. Укранська псня ма  визнання в цлому свт. Наш ансамбл та хори отримували неодноразово найвищ мсця на свтових конкурсах та змаганнях. Наприклад, подорож укрансько капели з хоровим спвом у 1919 та наступних роках по вроп та Америц стала справжнм трумфом.

А ви, звичайно, чули, як спвають укранськ селяни? Прост люди, що не мають музично освти? Керуючись вродженою музичнстю, вони нколи не спвають в унсон, а зразу розбиваються на кричи,   кожен упевнено веде свою партю. А  укранський церковний спв ви чули? Тод ви погодитесь, що вн диву й заворожу своми стародавнми розспвами; недарма колись у давнину кожна дитина навть у найглухшому укранському сел прогуливалась вчитися спвати у церковному хор ось звдки у нас так таланти.

Лричн псн, як мен видаться, можна роздлити на:

- родинно-побутов псн , як включають псн амурно смейно тематики (В саду ходила, квти збирала, Дозволь, мати, вдову взяти, Ой три шляхи широкий докупи зйшлися, Ой у пол три криниченьки та багато нших).

- соцально-побутов псн : трудов псн, бурлацьк, чумацьк, солдатськ, молодецьк псн, розбйницьк, каторжницьк, тюремн (Ой зацвла рожа край вкна, Та нема грш нкому, Посадила огрочки, Ой матнко-зрко, Ой пду я лугом, А в недлю пораненько та нш).

-  жартвлив та сатиричн псн , хороводи (А в нашого Омелечка, Продай, милий, ср бички, Ой пд вишнею, Ти произнесла в понедлок, Грицю, Грицю, до роботи, Чи не той то Омелько багато сотень нших).

-  псн лтературного походження (Боже большой, диний, Садок вишневий коло хати,  100ть гора високая , Псня про рушник, Чорнобривцв насяла мати, Там, де Ятрань круто вться).

Укранськ псн  набули свтово слави, дякуючи видатним укранським спвакам, серед яких (нехай мен вибачать т, кого не змг назвати, бо це просто фзично неможливо) Анатолй Соловяненко, Борис Гмиря, Дмитро Гнатюк, Квтка Цсик, вгеня Мрошниченко, Бела Руденко, Нна Матвнко, Юрй Богатиков, Михайло Гришко, Лдя Забляста

Творчсть укранських композиторв М. Лисенка, В. Леонтовича, К. Стеценка,  Бориса Лятошинського, Мирослава Скорика, Валентина Сильвестова, Мирослава Скорика,Володимира васюка та нших музичн фахвц вропи издавна вже окрестили новим словом у музиц.

Отже, з усього вищевикладеного можна зробити один правильний висновок: секрет свтово слави укрансько псенно лрики, якою ми мамо право пишатися,  лежить в глибинах  талановитост, спвучост, музично естественно обдарованост укранського народу. 

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт