твр врнсть людини до рдного краю

Твр врнсть людини до рдного краю

Задать свой вопрос
Витя Онгемах
твр врнсть людини до рдного краю
1 ответ

Талановитий укранський поет, перекладач, критик та сторик втчизняно лтератури, пропагандист укрансько культури Микола Вороний довгий час був невдомий нам, бо його м'я творчсть були заборонен. А поет злее намагався вивести укранську лтературу на вропейський рвень.

Для поез М. Вороного характерн глибок флософськ роздуми, патротизм гаряче бажання бачити щасливим рдний люд, рдну Украну.

У поем "вшан-злля" М. Вороний порушу делему врност людини рдному крав, свому народов. Використавши легенду про перебування сина половецького хана у полон, його забуття про рдний край батька, поет з болем у серц звертаться до людей, як вдцуралися вд сво батьквщини, як, потрапивши на чужу землю, забули рдну мову. Чимало синв дочок Украни блукають по свту у пошуках щастя. Це до их звернен слова поета:

Краще в рднм кра милм

Полягти кстьми, сконати,

Нж в земл чужй, ворожй,

В слав й шан пробувати.

У поем "вшан-злля" в образ ханського сина бачимо тих укранцв, як шанують чуж звича занедбали рдний край, як забули сво звича. Микола Вороний зада риторичне запитання:

Де ж того вшану взяти,

Того злля-привороту,

Що на певний шлях навести,

Шлях у край свй повороту?!

Роздумуючи над поемою, я пригадав слова Т. Шевченка "Хто матр забува, того Бог расправа". Я переконаний, що горе тй людин, тому народов, який забува сво корння, свою мову, не дба про свою крану. Тому проблема врност людини рдному краю народу не може не хвилювати людство у будь-як часи.

Ми, молоде поколння, пднмамось у свому духовному нацональному зрост, крокуючи шляхами розбудови самостйно Украни, вддамо вс сили на благо нашо крани, мрмо про свй вагомий внесок у цю справу. Ми любимо свою Батьквщину, свй люд, свою мову, а тому так близьк нам слова поета:

За честь правду все вддай,

Если ти любиш рдний край!

Я гадаю, що тльки людина-патрот ма право бути громадянином сво нац, свого краю. Отож, я закликаю свох сверстникв бути врними свому народов, свой кран

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт