Киньте текст Дивовижна прна пж безотлагательно необходимо

Киньте текст Дивовижна прна пж безотлагательно необходимо

Задать свой вопрос
Алиса Кирькина
пж бистрее
1 ответ

Наталя Перхулин

Одним з чудес живо природи , здавалось таке звичне всм знайоме, пташине перо. Насправд ж, еволюця добряче попрацювала над створенням цього шедевру: спершу як елемент теплозбереження, пзнше як елемент польоту, а нарешт як прикраса. Пря бльшост самцв птахв викону саме цю останню функцю, перед якою не можуть встояти самки.

Ми вже розповдали про зр птахв, так от пташине перо у х кольоровому свт справд фантастичним витвором природи. Навть люди, свого часу, дуже захоплювались красою пря у корнних людв Африки, Америки, Океан головн убранства, намиста та накидки з пря були свдченнями соцального статусу та багатства осб, як х носили. Але справжнй бум моди на пря настав у вроп в ХХ столтт, коли популярними були жноч капелюшки прикрашен прям Райських пташок, Колбр, Павичв, Страусв та багатьох нших. Це ледь не призвело до зникнення багатьох видв тропчних птахв, хоча деяк з их таки не пережили писку моди.

Що ж явля собою прна? Коли вчен розглянули розвиток пря у сучасних птахв перед ними постала дивовижна картина рвно як волосся, кгт луска, пря похдним шкри. Воно формуться завдяки збльшенню клькост клтин епдермсу, що продукують кератин основний будвельний матерал. В ембрональному розвитку прна, як луска, закладаться у вигляд конусоподбного епдермального пухирця, який заповнються мезодермою, пронизаною кровоносними каплярами. Але, на вдмну вд луски, зачаток занурються в шкру, де форму пряну сумку, теснее з яко почина рости перо. Воно росте, наче трубочка, пд прозорим чохликом, який пзнше розриваться перо виходить назовн.

Типове перо складаться з стержня, вд якого вдходять бордки першого порядку, а на их мстяться бордки иного порядку. Бордки иного порядку мають дуже дрбн гачечки, якими вони зчплюються, утворюючи пружну еластичну пластинку. Основою оперення птахв контурне пря, яке уберга тло вд втрати тепла, рзномантних механчних пошкоджень, утворю гребну поверхню крила, рульову поверхню хвоста тощо. Пд шаром цього пря мститься пухове, яке вдрзняться вд попереднього вдсутнстю бордок иного порядку, а його основна функця збереження тепла.

Еволюця пря була тривалою складною, з багатьма тупиковими групами оперених чи опушених динозаврв, як, на свй час, були найпрогресивншими групами хребетних. В загальному, пташине перо пройшло клька ключових етапв еволюц. На першому етап луска динозаврв еволюцонували до виникнення зачатково пряно сумки утворення жорстких, менш-бльш видовжених, щетинок. х призначення було обергати тло вд втрати тепла. Другим етапом еволюц було виникнення комрця пряно сумки його внутршнй шар перетворився у зачатки бордок, а зовншнй у захисний чохлик. Щетинки, як виникли на першому етап еволюц розгалузились у пучки бордок, а х нижня частина перетворилась в очин частина пера, що занурена у шкру. На третьому етап еволюц зростання бордок по спрал утворило стрижень пера з розгалуженими бордками першого иного порядкв. Таке перо не мало гачечкв його опахало пластинка пера, не було змкненим. Основною функцю такого пера було збереження тепла та пристосування до примтивного планеруючого польоту. Четвертий останнй етап еволюц пера ознаменувався диференцацю бордок виникнення гачечкв, що призвело до змкнення опахала виникнення пристосування до польоту. Надал еволюця йшла шляхом виникнення асиметричного опахала, як адаптац до активного польоту.

Викопн рештки пря вдом з кнця юрського перхвалу. Тогочасне пря динозаврв, удобно, нчим не вдрзнялось вд пташиного у нього була така ж форма, мкроскопчна структура, хба вдрзнялись лише функц. якщо викопн рештки найдревншого пря Синозавроптериксв вдом, то поган умови збереження шкри динозаврв не дають вдповд на те як саме х групи були промжними мж лускою прям.

Надеюсь, что это оно)
Это не весь текст, он не поместился, в комментах продолжение.

Брегер Алексей
Ще одню проблемою в питанн про причини виникнення пря суперечка мж бологами, одн з яких вдстоюють першопричиною гпотезу польоту, а нш гпотезу теплозоляц. Кожен новий факт на користь т чи ншо гпотези наштовхуться на редути противникв спричиню справжн батал бродння в науковому свт.
Виталя Допченко
Згдно першо гпотези, найдревнше пря виникло у вигляд махових пер на переднх заднх кнцвках динозаврв, що жили на деревах. Перестрибуючи з глки на глку, дрбн динозаври пролтали в простор певну вдстань, а луска на х кнцвках, шляхом природного вдбору, видовжувалась виживали т особини, як могли пролетти на бльшу вдстань, рятуючись вд хижакв.
Арпова Стефания
Згодом видовжен луски розхристались перетворившись на бордки, а вдтак сформувався стрижень, бордки першого другого порядкв з гачечками. тльки псля цього пря поширилось по всьому тлу, виконуючи утеплюючи функцю.
Мишаня Чухрийн
Друга гпотеза стверджу, що пря першопочатково було теплозоляцйним матеркрасном у вигляд контурного, а тльки псля цього перетворилось на махове з пристосуванням до польоту. Кожна з гпотез ма сво як сильн, так слабк сторони доказову базу. Так чи накше, а процеси виникнення пря повязан одночасно з пристосуванням до польоту, до збереження тепла.
Сашок Сакизчи
Вот, это всё))
Олег
нет текст опис предмета
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Имеются три конденсатора емкостью С1=1мкФ, С2=2мкФ и С3=3мкФ. Какую наименьшую емкость

Физика.

Из точки м выходят 3 луча MP MN и MK причём

Геометрия.

выпиши в свою тетрадь те правила этикета которые тебе не были

Разные вопросы.

Анна хорошо учится у неё много подруг свободное от учёбы время

Обществознание.

10) Килограмм конфет дороже килограмма печенья на 52 р. За 8

Математика.

Во сколько раз число атомов кислорода в земной коре больше числа

Химия.

Составить монолог от имени дневника двоечника 7-10 предложений

Русский язык.

Рассматривая литературный язык как сложное взаимодействие книжного языка и разговорного,В.И.Чернышёв горячо

Разные вопросы.

Арабы входят в __________________ групп народов. Местом расселения арабов с незапамятных

Разные вопросы.

Грузовой автомобиль марки краз за одну поездку может доставить 7.500 кирпичей

Математика.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт