Твр-мнатюра "про що говорить бандура" використовуючи слова в переносному значенн

Твр-мнатюра "про що разговаривать бандура" використовуючи слова в переносному значенн

Задать свой вопрос
1 ответ

натиснть для
збльшення

50 рокв у житт Всесвту - це злее невловима мить А ось у житт людини, житт творчого колективу чи навчального закладу - то цла епоха, за якою стоть не одне поколння з своми традицями, досягненнями неуввязками Так було в стор нашого класу бандури, вдкритого тепер уже у дальнему 1961 роц.

Першими викладачами по класу бандури працювали Галина Дмитрвна Тищенко, Дана Степанвна рофева, Ольга Леондвна Тарсунова, Володимир Петрович Науменко. Саме вони набрали навчали найперших учнв-бандуриств нашо школи. А х було тод зовсм не багато. У 1966 роц закнчили школу по класу бандури 7 учнв. А потм, щороку, по одному - два учн.

На повну силу клас бандури заявив про для себя если у школ почало працювати подружжя Кобилянських: Оксана Михайлвна, укранська красуня з м'яким чарвним голосом, та Леонд Леондович - народний кобзар, талановитий музикант нестандартна особистсть. То справд було цкаве творче життя миргородських бандуриств хнх учнв, де поднались в одне цле навчання, концертна дяльнсть перш перемоги на творчих оглядах конкурсах. Теснее у 1970 роц ансамбль бандуриств школи (кервник Л.Л.Кобилянський) здобув вагому перемогу у республканському огляд "Творчсть юних", його нагородили Почесною грамотою Мнстерства культури УРСР.

Я не знаю, чи для вас щось разговаривать бандура,

Чи яксь почуття з глибини пдйма.

А у мене чудна, дивовижна натура:

Вд бандури хворю, лкв вд не нема.

Ц лричн рядочки, мабуть, чи не найкраще характеризують творчу натуру преподавательчний хист ще одного ветерана-бандуриста нашо школи - Раси Дмитрвни Солдатово. Талановита випускниця Рвненського державного музичного училища, вона з 1975 року почала наполегливо працювати над створенням у школ тепер теснее капели бандуриств. Много сил часу витратила Раса Дмитрвна, доки вдалося придбати необхдну кльксть хороших бандур та вдшлфувати творчу виконавську майстернсть цього самобутнього учнвського колективу, виступам якого щиро сердечно аплодували вдячн глядач не тльки Миргорода, а й навть далековато за його межами.

- А першими учасниками новоствореного ансамблю, - згаду Раса Дмитрвна, - тод стали сестри Красько Люба Нна. Вони приздили до музично школи з села Гасенки. Сьогодн це висококвалфкован спецалсти, викладач по класу бандури у м.Лубнах, мають власних талановитих учнв. з часом ансамбль збльшився до 25 учасникв. У 1994 роц вн перетворився на капелу. При капел снував квартет бандуриств: Сколотова Оксана, Стрижова Таня, льяшенко Марина та Знчик Вкторя. Ус учасники капели з любов'ю ставились до свого нструменту, в колектив панувала дружба. Роботи було багато, регулярно проводились групов загальн репетиц , звичайно ж, концерти в трудових колективах, навчальних закладах санаторях мста, на Сорочинському ярмарку. Ус учасники капели працювали весело, усердно, мали в репертуар понад 20 творв: укранськ народн псн та танц, твори А. Пашкевича, . Коваля, В. Войта, М. Гвоздя, А. Грицая та нших.

Я щаслива, згадуючи свй колектив, безмежно вдячна свом учням за спвпрацю, - сказала на закнчення розмови Раса Дмитрвна.

Слд також вдзначити, що учн Р. Д. Солдатово неодноразово ставали лауреатами Всеукранського огляду-конкурсу м.В.Кабачка: Сколотова Оксана (1995 рк, диплом ступеня), Стрижова Тетяна (1996 рк), льяшенко Марина (1998 рк, диплом ступеня) та лауреатами обласного конкурсу "Юний вртуоз Полтавщини"; Табачна рина (1993 рк, мсце), Стрижова Тетяна (1996 рк, мсце), льяшенко Марина (1997 рк, гран-пр), Знчик Вкторя (1997 рк, мсце).

Справу, розпочату ветеранами-бандуристами, продовжила колишня випускниця Миргородсько ДМШ (викладач Солдатова Р. Д.) рина Василвна Литвиненко. Нин у школ працюють молод спецалсти Тетяна Юрвна Резво та Надя Валентинвна Явтушенко. Разом з своми викладачами ниншн учн школи Деркач Вка, Комарницька Олена, Сушко Наташа, Пикало Веронка, Голомис Ална, Тарасенко Маша, Коршунова Маша та Македон Аня з усх свох дитячих сил намагаються вдродити незаслужено призабуту славу класу бандури нашо школи, який 17 грудня вдзначив сво п'ятдесятилття вд дня створення.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт