Вiдновiтьфразеологiзми, поширивше ix означальним займеником весь у потрiбний формi. Пояснiть

Вiдновiтьфразеологiзми, поширивше ix означальним займеником весь у потрiбний формi. Пояснiть значення фразеологiзмiв На ... губу, на ... парах, на ... лади, на ... гортань, на ... глас.

Задать свой вопрос
1 ответ

1. Кожна з двох шкрно-мязових рухомих складок, що утворюють кра рота у людей тварин. Юзя наклонилась над книгою, губи.. почали тремтти (Л. Укр., III, 1952, 642); Кнь, почувши волю, пдйшов до воза, довгою губою почав пдбирати сно (Чорн., Потк.., 1956, 78); * Образно. До готового хлба губа знайдеться! (Мур., Бук. повсть, 1959, 298); * У порвн. Блий мшок з пыткою важко розсвся коло буфета, закопиливши, наче губи, сво кра (Коцюб., II, 1955, 359); // Рожев, червонуват кра цих складок, що зовншньою частиною слизово оболонки ротово порожнини. Кар оч чорнли, як терен; невелик повн губи червонли, як вишня в зеленоватому лист (Н.-Лев., II, 1956, 224); Жнка злегенька розтулила червон пдфарбован губи (Досв., Вибр., 1959, 206).

Заяча губа, мед.  природжене ненормальне роздвоння верхньо губи в людини. Вн.. провв багато пластичних операцй.. заячо губи, вовчо пащ, недостатокв носа (Наука.., 9, 1961, 60)

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт