Твр-опис церкви за картиною В. Будка "Андрвська церква" у публцистичному стил

Твр-опис церкви за картиною В. Будка "Андрвська церква" у публцистичному стил


Задать свой вопрос
1 ответ
Андрвська церква будувалась як палацова, проте псля смерт лизавети викреслили з списку палацових будвель. Нхто про не не дбав; церква поступово руйнувалась. Будвля старшала, у стнах з'являлись трщини, пдземн води розмивали фундамент. Були пошкоджен та частково втрачен елементи декору, а внаслдок неквалфкованого ремонту кнця 19 столття було видозмнено форму куполв. Так не побудували дзвницю, до того ж проект Растрелл на той час було втрачено. В 1968 роц богослужння в храм припинили  створили музей. Наприкнц 70х рокв  минулого столття в архвах вдалось вднайти проект церкви. На його основ кивськ реставратори здйснили необхдн роботи по вдновленню споруди у первсному вигляд. Саме такою ми бачимо сьогодн.

В Андрвськй церкв був похований Андрй Миколайович Муравйов мандрвник, сторик, колекцонер, письменник. За життя вн з любов'ю сказав про Кив та церкву. Милуючись панорамою, яка вдкриваться з Андрвсько пылай, вн казав: "Увесь нижнй Кив у нг мох, з усма глибокими ярами його передмсть."Справд, храм здйматься у височнь на одному з кивських пагорбв у мальовничому куточку Кива над Подолом. Стрункий силует споруди неначе пдхоплю несе ритм рельфу мсцевост догори. З усх бокв церква вигляда по-рзному, вражаючи виразнстю свого обрису, нби намальованого на тл неба.

Сюди, на високий п'дестал храму, в свй час прибывали милуватись красотою Заднпровя Гоголь, Шевченко, Максимович та багато нших поцновувачв прекрасного. Природа мистецтво нби подали руки одне одному, - казали кажуть люди пд враженням пейзажу в сполученн з архтектурою чудового храму.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт