скласти казку про чарвну мову

Скласти казку про чарвну мову

Задать свой вопрос
1 ответ

Цю казку розповдала в дитинств мен бабуся, а вона почула вд сво бабус Колись, дуже давно, жив на земл народ. Було це сильне, красиве могутн племя. Вони дружно працювали, вирощували врожа, рибалили, полювали, розводили худобу. Заможно жили ц люди. Та була у их одна велика бда: не мали вони мови. Зовсм не могли розмовляти, спвати псень, не могли сваритися, вимовити слв радост любов, тому посмшка рдко торкалася хнх облич. А винн в цьому були вони сам.

Багато рокв тому цей люд образив добру фею-Мову, вона, грко зтхнувши, назавжди пшла вд них, отобравши з собою слова-квти.

Онмле племя давно пошкодувало, що сколо таке, та часу вспять не повернеш, помилки не виправиш.

У тому племен, по-сусдству, жили двчинка з довгою косою, добрим серцем большими, як небо, очима, та хлопчик, який чудово грав на соплц. Хлопчик нередко заходив до сусдв, щоб подивитися на прекрасн вишиванки двчинки, а вона заслухалася його грою.

Бачачи, як тяжко пламенею хнй народ без мови, дти сам теж переживали, бо не могли висловити свох думок почуттв.

Хлопчик надумав вдшукати Мову, попросити у не вибачення за свй люд повернути втрачен слова-квти. Двчинка виршила пти з ним, бо одна голова добре, а дв краще. Та як же вони обзвуться до Мови, як скажуть, чому прийшли? Двчинка вишила хн прохання на рушников, вн вийшов прекрасним, а хлопчик спробував домовитись через гру на соплц. полилась чарвна мелодя, якою вс заслухалися.

Чи довго шукали фею дти, чи н, того нхто не зна. Знайшли серед величезного поля, засяного квтами-словами, як вона доглядала. Вд пахощв цих квтв запаморочилася голова у дтей, а з вуст полилася псня. Дти проявили сво даруй. Побачивши рукодлля двчинки, почувши гру хлопчика, Мова все зрозумла без слв. Взяла цл оберемки свох чарвних, запашних, рзнокольорових слв пшла за дтьми, понесла Мову людям.

З низько схиленими головами, з пошаною зустрчало племя Мову. Радост не було меж. Вдихнули люди запах чарвних квтв заговорили, заспвали вд щастя. З того часу бережуть вони слова-квти, шанують Мову, як найбльший, найкоштовнший скарб.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт