опис природи в роман Ж. Верна "П039;ятнадцятрчний каптан"

Опис природи в роман Ж. Верна "П'ятнадцятрчний каптан"

Задать свой вопрос
1 ответ

Випробування молодого каптана (за романом Жюля Верна П'ятнадцятирчний каптан) Древнй флософ Верглй казав: Вдважним толика допомага .... Прикладом цього роман Жуля Верна П'ятнадцятирчний каптан.


У свой книз французький письменник розповв про надзвичайн пригоди молодого Дка Сенда його друзв у вдкритому мор нетрях тропчно


Африки. Геро книжки пройшли неймоврно важкий довгий шлях - вд берегв Ново Зеланд до Калфорн. Вони долали на свому шляху океанськ простори, африканськ джунгл, населен бешеными племенами людожерв лютими хижаками.


Ц люди не були професйними мореплавателями чи досвдченими мандрвниками. Мсс Уелдон п'ятирчно син потрапили в бду, й нема на кого було розраховувати, крм


Дка Сенда, п'ятнадцятирчного юнака, який служив молодшим матросом на корабл чоловка. Дк Сенд зрозумв це, виправдав довру бльш дорослих людей. Псля загибел екпажу Плгрима йому довелося стати каптаном шхуни взяти на себе вдповдальнсть за життя мсс Уелдон малолтнього сина стати каптаном сво мало команди псля того, як шхуна розбилася об рифи, а пасажири опинилися в нетрях тропчно Африки.


Чимало випробувань випало на хню долю. Але найважче було п'ятнадцятирчному каптану, так як вд його дй, його ршень залежали доля життя людей, як доврилися йому. вн виправдав хн сподвання. Дк Сенд був теснее майже чоловком в ту пору, если його ровесники ще залишалися дтьми пише про нього Жюль Верн. Син невдомих батькв, який вирс у виховному будинку, хлопчик ще в дитинств твердо виршив вибитися в люди своми мощами. Важка бота мореплавателя вже пдготувала його до життвих битв.


Создатель пише, що у нього було обличчя людини не тльки сильного, а й вдважного. Вдважна людина спочатку дума, а потм д. Вдважним, а не просто хоробрим майже завжди посмхаться толика слдом за Верглм повторю Жуль Верн. Дку Сенду довелося думати багато про що, если вн один вцлв з усього екпажу шхуни залишився каптаном. Адже вн не встиг ще засвоти всх мудростей морсько справи.


Йому доводилося покладатися багато в чому на нтуцю, природну кмтливсть, спостережливсть. Навть через клька рокв, если Дк отрима диплом справжнього каптана, його будуть мучити докори сумлння: Якби на борту Плгрима я знав все те, що повинен знати справжнй мореплаватель, склькох нещасть вдалося б уникнути!


Але в тому поляга заслуга юнака, що вн, не маючи н достатнх знань, н досвду, з честю впорався з покладеними на нього частью обов'язками каптана вивв свою команду з усх випробувань з мнмальними втратами. Сам Дк Сенд не пдозрював, що зробив щось таке, що називають блискучим подвигом. Його ршучсть, мужнсть, твердсть зробили з нього справжнього героя.


А стараннсть працьовитсть допомогли отримати необхдн знання диплом каптана, повагу людей. Але за нравом Дк залишався простим скромним юнакв. Адже вн тльки починав важкий шлях справжнього каптана одного з кораблв Джеймса Уелдона.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт