Скласти твр-мнатюру "Журавл весну на крилах несуть",використовуючи однордн члени

Скласти твр-мнатюру "Журавл весну на крилах несуть",використовуючи однордн члени речення,вствн слова,звертання.

Задать свой вопрос
1 ответ

Земля приваблива у рзн пори року. А весна найпрекраснша та найчарвнша пора. Усе навкруги пробуджуться вд зимово сплячки. Перш веснян промен сонця пригрвають землю, швидк струмочки знову спвають свою псню. З'являються бруньки на деревах, пробиваються крзь землю перш веснян квти.

3 давнхдавен у нашого народу було одне з найулюбленших свят зустрч Весни, що проходило пишно радсно. А весну, за уявленням наших предкв, приносили на крилах птахи. Тому, кожного дня ми з нетерпнням поглядамо на небо, сподваючись побачити журавлв, лелек, шпакв, жайворонкв, ластвок...

Ждати повернення з вирю на батьквщину наших пернатих друзв гостинно зустрти х наш почесний обов'язок.

Чекали повернення додому пернатих друзв учн ванвсько школи. Традицйно кожного року здесь проходить акця Денек зустрч птахв. Пд час ц акц учн пд кервництвом учителя болог Кудел Ольги Василвни готують рзн дйства, присвячен птахам.

Цьогорч учн на уроках прац ще в свирепому мсяц у шкльних майстернях почали виготовляти шпаквн. Цьому нехитрому ремеслу х навчав директор школи Куделя Володимир Дмитрович. Вс завзято працювали, аби зробити будиночки для шпакв затишними та надйними. Матерал для роботи по виготовленню шпаквень надав ДСДЛ центр Весел Боковеньки, який вже не один рк працю з учнями ванвсько ЗОШ.

Крм того, учн беруть участь у рзномантних конкурсах. Готуючись до цих заходв вони вивчають поведнку птахв, з'ясовують небезпеки, як виникають пд час х мграц, пишуть прозов та поетичн твори, роблять фотограф. Як наслдок, учень ванвсько школи, член шкльного лсництва Артур Новик у 2014 роц став переможцем на обласному зльот шкльних лсництв та блискуче презентував свою науково дослдницьку роботу Дослдження виду та особливостей гнздування бджолодки золотисто на територ ванвсько сльсько ради, а на всеукранському конкурс Бджолодка золотиста птах року 2013 виборов почесне мсце.

Та особливо запам'яталось свято Денек зустрч птахв, яке вдбулося на територ школи та лсового центру 3 березня. Метою цього заходу було поповнення знань учнв про птахв у природ, х роль у житт людини та про х природоохоронну дяльнсть, а також розвиток пзнавальних нтересв, виховання бажання у дтей допомагати птахам, бережно ставитися до пернатих друзв та формувати основи екологчно свдомост культури, а також ознайомлення з давнми народними звичаями та традицями зустрч весни та птахв.

Дти заздалегдь готувались до свята, малювали малюнки, вивчали врш, легенди, прислв'я, приказки, загадки та змстовн розповд про птахв. За народною традицю двчатка виготовили птахв з т100, щоб прискорити х прилт наближення весни.

У зал, прикрашеному дитячими малюнками вишивками з зображенням птахв та яскравими плакатами, збралося багато учасникв свята. Це, насамперед, школяр, вчител, звичайно, представники ДСДЛ центру Весел Боковеньки.

Ус з захопленням спостергали за юними знавцями-орнтологами, як разом з вчителем болог О.В.Куделею пдготували чудове святкове дйство.

Нелегко було визначити переможцв. Грамотою та подякою були вдзначен пятикласниц Руда Ганна та Кирдан Лля за малюнки у номнац Найкращий птах. А в конкурс Балакуча сорока перемогу здобув Антон Станслав. Найбльш ерудованим у конкурс Хто краще зна птахв став девятикласник Артур Новик. Грамота за перемогу у лтературно поетичному конкурс заслужено дсталась Станславу Михайльову. За активну участь у пдготовц до свята була оголошена подяка учням Веселобоковеньквського шкльного лсництва.

А найбльшу подяку заслужили хлопц з 9 класу за активну участь у акц Хатинки для пернатих друзв.

Псля одержання нагород частину пдготовлених будиночкв дти розвсили бля рдно школи, а потм гуртом вс учасники свята вдправились розвшувати шпаквн до дендропарку Весел Боковеньки.

Тепер залишаться чекати, спостергати за тим як пташки заселятимуть нов осел.

Звичайно, так заходи надовго запам'ятовують школяр, вони розумють, що природа наша мати, а пташки - наш пернат друз, про яких треба дбати, яких слд обергати. як би хотлося щоб весна журавл на свох крилах принесли нам любов, достаток мир в Украну весь свт.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт