,,Иван Франко новатор украинской литературы,, написать сочинение желанно на пол-листа a4

,,Иван Франко новатор украинской литературы,, написать сочинение желательно на пол-листа a4

Задать свой вопрос
1 ответ

В стор укрансько лтератури багато по-справжньому больших мен. Хтось з письменникв прославився чудовими вршами, у когось була незвичайна бографя, комусь випало стати засновником або жанру, або цлого напрямку... Про вана Франка можна говорити в першому, в иному, в третьому випадках, але й цього буде малюсенько. Адже вн належить до генв: якими тльки талантами не надлила його природа! Поет, прозак, драматург уже таке поднання в однй людин рдксним. А вн же не просто писав врш, оповдання п'си. Майже кожен його твр ставав явищем не лише в укранськй, а й у свтовй лтератур.

Як поета Франка, диного у XIX столтт, можна порвняти з Шевченком. Хоча порвняння справа невдячна, бо кожен поет цкавий великий по-свому. Можна лише говорити про рвень слави, популярност. Чим же збагатив Франко укранську поезю? Вн розширив тематичн меж, жанров, вршов можливост. Серед поетичних творв Каменяра вс види лрики: громадянська, флософська, нтимна, пейзажна. багато поем, пов'язаних з неуввязками тогочасно Украни присвячених загальнолюдським темам. Не можна залишитися байдужим до "Зв'ялого листя" лрично драми про красу безсмертя кохання. Громадянськ почуття пробуджують врш збрки "З вершин низин", поеми "Мойсей" та "ван Вишенський". А як глибок, мудр його притч про красоту, про дружбу, про кохання!

Франко-прозак створив перш в укранськй лтератур повст й оповдання про життя працю робтникв. Ранше й теми тако не снувало укранська проза була присвячена виключно дилеммам селянства. "Борислав смться" твр про початок робтничого руху, початок боротьби прац й капталу. Новою була також тема нтелгенц, до яко Франко звернувся у повст "Перехресн стежки". вген Рафалович, герой твору, прагне служити народов, захищати його нтереси, але, щоб ти свом шляхом, йому треба подолати численн перешкоди. Пдступн д заздрсних колег, важк особистост обставини, здаться, все проти благородного адвоката, проти його цлей намрв. Але Рафалович все-таки не вдмовляться вд обрано дороги робить свою справу. "Перехресн стежки" стверджують високе призначення нтелгенц, дею служння суспльству, трудящому людов.

Нарешт драматургя. здесь Франко сказав нове слово. Драма "Украдене щастя" порушу складн психологчн проблеми: любов зрада, помста милосердя. Вже друге столття ця п'са не сходить з сцени. Все нов й нов поколння спвчувають трагед Анни, Миколи Михайла, як так не зрозумли, хто вкрав хн щастя, а покарали самих себе.

Як бачимо, . Франко насправд був видатним письменником, чи слово однаково вражаюче звучало в проз, в поез, в драматург. Творчсть Франка пднесла укранську лтературу на вищий щабель забезпечила й заслужену славу.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт