твр на тему я в батурин

Твр на тему я в батурин

Задать свой вопрос
1 ответ

Ответ:

Роман Р. ванчука Орда це художньо-сторичнй аналз трагчних подй XV сторччя, як були повязан з руйнуванням славетно столиц укрансько козаччини м100 Батурин.

Сучасний Батурин це селище мського типу, розташоване у Бахмацькому район Чернгвсько област, яке розкинулося на рчц Сейм неподалк вд велико залзнично станц Бахмач. Заснований Батурин був у 1625 роц, а за часв гетьманства Д. Многогршного, . Самойловича та . Мазепи м100 було столицею Украни. Пд час росйсько-шведсько вйни псля переходу гетьмана Мазепи на бк шведв усе населення Батурина було знищене вйськами князя О. Меншикова.

Роман Орда починаться моторошною картиною знищення населення Батурина. Создатель так опису ц под: Орда вже ревла моторошним ревом... рубали шаблями й бойовими сокирами козацьк голови, удари падали на спини й потилиц; жнки вибгали на мур кидалися на врну погибель у Сейм... Ординц ревли вже в Батурин там лизнули насурмонене небо перш язики пожеж.

Головний герой роману улюбленець Мазепи схимник пфанй, проторей вчений. Саме його очима читач спостерга за палаючим Батурином. Горло все, що могло горти, окрм садиби зрадника В. Кочубея. Очима того ж пфаня читач бачить Мотрю Кочубевну, яка залишилася у Батурин разом з матрю. Та дорвейкала свою доньку: У всьому винна тльки ти. Двчина вдповотдала: У чому я виновата, мамо? Що я любила гетьмана врила в його рятвниче призначення на Укран? Що вн мене любив?.

Побачивши пфаня, Мотря нби прокинулася запитала схимника: Що гетьман передав для мене?. дине, що вона хотла знати це останн слова коханого перед вдздом за Десну. Перед пфанм Кочубевна зявляться в образ Лебедиц. Вона розповда йому про себе: Полишивши свою лиху матр, дйшла до Полтави з свом чоловком генеральним суддею Чуйкевичем. Недовго жила з ним: перед битвою Чуйкевич перейшов на бк Петра... Я ж подалася в монастир.

Наприкнц роману пфанй, служитель Покровсько церкви, перемага вовкулаку зрадника полковника Носа, який наказав схимников знайти вбити гетьмана Мазепу.

Роман Р. ванчука Орда по праву можна вважати не тльки сторичним, а й флософським. У свому твор письменник ставить питання флософського плану: про честь ганьбу, про життя погибель, про фзичне духовне. Создатель роману стверджував, що найсильнша зброя, яку повинн кувати укранц з якою х не зможе подолати не один ворог це мисль дух. Це було врно тод, це залишаться врним й сьогодн.

Объяснение:

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт