Твiр на тему веснянi роботи в садуДаю 20 баллов

Твiр на тему веснянi роботи в саду
Даю 20 баллов

Задать свой вопрос
2 ответа
Як тльки з полв зйде снг, на их починаються веснян роботи. У люд говорять: весняний денек рк году. Треба встигнути за краткий час, поки не пересохне рунт, посяти насння хлбних та овочевих рослин, посадити картоплю. Наприкнц весни, у тепл травневих днв, висаджують розсаду перцю, помдорвейв, капусти. А скльки клопотв завдають городникам буряни! Чи доводилося для вас прополювати грядки? Як ви знате буряни? (Пирй, осот, берзка, щириця, лобода, волошка, кульбаба)
Вони дють, як справжн загарбники: захоплюють чужу територю, першими висмоктують вологу жу з рунту, швидше виростають затуляють овочевим рослинам сонце.
Якщо людина не допоможе, буряни здатн зовсм знищити культурн рослини. Буряни виполюють сапою, культиватором або з лтакв розпилюють над ланами спецальн речовини (гербциди), вд яких буряни гибнуть.
Добре допомагають хлборобам народн прикмети. За ними визначають час проведення польових робт. Зявилися пдснжники пора орати. Зацвла осика сй моркву, черемха висаджуй картоплю. Розпустилося листя на берез час сяти овес, пдросла травка час гречки, зацвла бла акаця висаджуй розсаду помдорвейв.
У садах дерева кущ обприскують отруйними речовинами, як вбивають шкдливих комах. Так само, як восени, нижню частину стовбура плодових дерев блять вапном.
Навесн в садах займаються посадкою плодових дерев кущв. На вулицях мст, селищ сл пдрзають дерева висаджують нов рослини. У парках скверах висаджують декоративн квти.
З приходом довгождано весни не тльки рослини в саду пробуджуються вд зимово сплячки, а й садоводи також. Зимов мсяц, та приморозки залишилися позаду, наступа час тепла, сонця, зелен, а незабаром квтв. Зовсм быстро кущ та дерева в саду наллються весняними соками буйно тронуться в рст.

  А тому необхдно пдготовити х до нового сезону, допомогти вдновити сили, обрзати, чи прочистити, захистити вд шкдникв хвороб, зробити вологозарядковий полив, пдстимулювати кореневу систему у молодих насаджень, та пдживити.

  Як же органзувати боту в саду, щоб все зробити вчасно, верно, та в результат отримати максимальну вддачу вд свох пдопчних?

   Першу обробку в саду проводять псля обрзки та прочистки дерев кущв, якщо вони потрбн, по нагому дереву по набухаючих бруньках до х розпускання. Сама ординарна, доступна ефективна, а також екологчна обробка -  продуктам 30-В з додаванням продуктв на основ мд(крм мдного купоросу та Бордовсько сумш): Чемпон, Гарт, Блу-бордо, при середньодобовй температур не нижче +4 - +5С.

    Або 3% Бордовською рдиною до розпускання бруньок, або 1%-ою по "зеленоватому конусу.

    Другу обробку проводять у молодих садах при розпусканн бруньок, якщо задають Букарка, Казарка. В бльш старших садах вони не наносять вдчутно шкоди, але якщо х багато обробку проводять по повнстю сформованим квтковим бутонам, не чекаючи рожевого бутона, але хорошими препаратами нжо, або Протеус, або Калпсо + Хорус+Вимпел (бажано)

    Як вдомо, для обычного росту розвитку садових культур потрбно тепло, вода, свтло та поживн речовини. Недостача хоч 1-го з их виклика порушення росту, знижу урожайнсть, погршу яксть плодв ягд, це веде до появи ненфекцйних хвороб.

     Головн причини ненфекцйних хвороб низький, або занадто високий вмст поживних речовин, порушення режиму вологост, механчн пошкодження, та пошкодження рунтовими шкдниками, що часто приводить до загибел рослин.

     Найчастше, особливо в молодих садах, спостергаться недостача азотного живлення, та пошкодження коренево шийки хробаками. Азотне голодання найчастше проявляться на пщаних, бдних гумусом та насипних  рунтах. Легк азотн поживн речовини вимиваються, як через сито, талими та дощовими водами. Тому перше пдживлення бажано провести весною азотними добривами, або добривами з пдвищеним вмстом азоту, а також пдстимулювати Гумсолом, Гуматом, Вва, Радфарм, Фумар, Циркон та н., молоду ще слабу кореневу систему. А також молод деревця кущ пдлити антихрущом.

    Або застосувати органчне добриво, скотиняк: 1 : 10-15, або куряк 1 : 20.

    Плодов дерева та кущ повинн забезпечуватись поживними речовинами на протяз всього вегетацйного перхвалу. Тому вдразу псля цвтння потрбно пдживити комплексними добривами: нтроамофоска, 16:16:16 40-60г на 1м, або 30г на 10л/води(2 вдра на 1м).

    Пдживляють плодоносн сади клька разв в перод масового наливу плодв псля скидання залишково завяз в залежност вд основно заправки рунту та потреб рослин, в залежност вд того скльки завяз залишилось.

    Поширений корисний спосб швидкого засвоння макро- та мкроелементв позакореневе, або листове живлення. Найкраще для цього використати Плантафол, Нутрвант, Новалон, Еколист, або нш хелатн добрива.

    Краще х добавляти при обробках вд шкдникв хвороб.

    Вкнц вегетац обовязково використовуйте кальцве добриво (Кальцва селтра 20г на 8-10л/в) та магнве добриво (сульфат магню). Покращиться  смак  та лежксть плодв збагатиться Ваш органзм легкорозчинним легкодоступним кальцм та магнм.

   Фрукти, вирощенн з застосуванням цих добрив не тльки смачн, а й пднмають мунтет людин проти остеопорозу та злояксних утворень а також покращуться бота кровоносних судин та серцевих мязв.



, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт