скласти замтку:Стар та нов назви вулиць:за проти)

скласти замтку:Стар та нов назви вулиць:за проти)

Задать свой вопрос
1 ответ

Не потрбно витрачати грош на перейменування вулиць, - вважа Любов Самйлвна Шаганова, - цей крок не принесе полегшення городянам - не стануть дешевше лки не зменшиться злочиннсть. Краще витратити грош на асфальтування тротуарв. Ставлячи питання про перейменування, слд враховувати також, що стар назви було дано при царському режим, з яким пов'язано чимало мен, як заплямували себе кров'ю. Миколав розбудовуться, з'являються нов вулиц, ось для их-то необхдно вибирати вдповдн назви або мена гдних полководцв, учасникв ВВВ (наприклад, вулиця Ковпака) . Любов Самйлвна живе в будинку на площ Комунарв, з думкою згодн багато сусди. Пора поставити в цьому питанн крапку не хвилювати людей, - пдсумову наша городянка, яка ще в 1944 роц прихала до Миколава з батьками з Блорус м100 наше став й рдним.
***
У нас що - бльш злободенних питань нема, на що можна витратити грош? Я знаю сво м100 за тепершнми назвами вулиць, а вивчати мсто за старими-новими назвам - це зайве навантаження на психку. Вона так стражда вд нескнченних будвництв будок, рынокв законних стихйних, забгайлвок, рекламних щитв, смтникв, розбитих дорвейг, знвечених стрижкою дерев, зграй безпритульних собак, бомжв, алкашв, що палять матюкаються малолток ... Я завжди виходила на зупинц Радянська, прижджаючи з Корабельного району, а тепер не вдразу побачиш цю вулицю. Впирашся в ограду з будок, а протиснувшись мж ними, впирашся прямо в туалет. Красота! У що перетворився наше мсто? .. Не ставте в приклад Одесу, там в главному живуть богоугодн люди. Ось если Миколав прийме вропейський вигляд, тод й назвами вулиць можна зайнятися ... Це рядки з листа Алли Олексвни Лобовий.
***
Зателефонував до редакц ветеран ВВВ Валентин ванович Брюков: вн згоден з основними тезами статт, дею перейменувань вважа правильною. Валентин ванович родом з Харкова, людина з трьома вищими освтами: сторик-полтолог, юрист, психолог. Питання стор зна досконало бачить, як перекручуються сьогодн в Укран багато сторичних подй факти. Ось чому вулицями потрбно давати вчн мена, мена людей з незаплямованою репутацю, з чистою совстю, мена тих, хто дйсно гдний бути увчненим в стор мста. Така думка нашого городянина.
***
Велике лист ми отримали вд колишнього преподавателя, вдмнника освти Украни Людмили Шумакова. Мене схвилювала стаття мена вулиць - частина сторично пам'ят . Згодна з творцом, що цю делему не можна залишати на завтра, а потрбно виршувати тут сразу. Ця неувязка змусила мене ще в 2003 роц звернутися до мськради з пропозицю про перейменування вулиць, але вдповдь я отримала негативний .
Желаю висловити свою думку, - пише отдал Людмила Шумакова. - Треба повернути початков мена бльшост старих вулиць, дан ним при народженн, але при цьому залишити назви вулиць, що носять мена геров ВВВ, робтникв-революцонерв (Чигрин, Гмир), а також мена дячв росйсько та укрансько культури (письменники, лкар, вчен та т.д.). Пропоную назвати один з кращих проспектв в Миколав менем Миколи Миколайовича Аркаса (про це наша городянка писала в лист до мськради 9 рокв тому - прим. Авт.). Я багато рокв вивчала життя дяльнсть ц людини - етнографа, сторика, композитора, командора Миколавського яхт-клубу, мецената, просвтителя. Його життя не заплямована нчим. Його праотцы - включаючи дда, батька матр - багато зробили для економчного та культурного розвитку нашого м100, цей внесок важко переоцнити. Вважаю також за необхденьке повернути сторичну назву - Аркасовскй сквер.
Працюючи вчителем у Миколав 25 рокв, Людмила Шумакова (до реч, за походженням - донеччанка) постйно використовувала топонмку нашого м100 для патротичного виховання школярв.
***
А ось ще одна думка, досить цкаве, - вд учасника ВВВ, ветерана прац В.Г. Таран.
сторя завжди писалася на догоду часу особистостям. А в Укран в даний час стало якоюсь потребою сторикв не сторикв перекроювати пд думки впливових всякого роду замовникв. Не виключенням сторя найменувань. Ось наш топонми стрепенулися. Ну не подобаться м чи замовникам, наприклад, що вулиця Будьонного так названа. Ну не подобаться, скажмо, тим, що Будьонний вуса пдфарбовував, та й взагал був таким-сяким та нше. Ну називалася ця вулиця ранше, до Будьонного, по-ншому, так цй назв можна пдшукати компромат або придумати його. Ех, давайте перейменумо назвемо Бандервська або януковськ ...
Мыслю, 99,8% населення по барабану, як називаться хня вулиця, сквер, площа, театр ... Хтось зна, чому так називаться. Ну що? А хтось не зна не замислються над цим. патротизм до цього няк не вдноситься. А загалом, це сторя кожен цкавиться знайде в нй позитивне для для себя, негативне, до чого можна причепитися. Так що, вгамутеся, панове топонми замовники. Займться чимось ншим - корисним для населення, що не вимага витрати народних грошей. х так не вистача .
***
Ось так рзн думки склалися у наших читачв. З одними можна посперечатися, нших подякувати за розумння. Тема ця, сам розумте, суперечлива невичерпна. Ми продовжимо в одному з найближчих номер

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт