Треба коротесенький твр на тему "Курння - одна з основних заморочек

Треба коротесенький твр на тему "Курння - одна з основних заморочек людства"Будь - ласка)Дуже потрбно

Задать свой вопрос
1 ответ
Якщо пдйте будь-ласка.

Тема: Курння - одне з дуже шкдливих звичок

учениц 10 "А" класу

gt;Тарабариной Юл


Дослдженнями доведено, у чому шкода курння. У дим тютюну мститься понад 34 отруйних речовин: нкотин, вуглекислий газ, окис вуглецю, синильно кислоти, амак, смолист речовини, органчн речовини та нш.

Тютюн - однорчна рослина, в лист якого нкотин. вропейцям так важко було вдомо курння тютюну. Уперше з ним познайомилися учасники експедиц Христофора Колумба. У вропу тютюн бувпривезен пд час друго експедиц Христофора Колумба в 1496 року. На цей час вчен встановили, щоизвлеченний з 5 сигарет нкотин вбива зайчика, з 100 - кнь. Смертельна доза в людини - 0.06 - 0.08 грн. нкотину.

Чому т ж люди й не вмирають вдразу, закуривши першу сигарету? Рч у тм, що нкотин вступа у органзм невеликими порцями, частину його встига нейтралзуватися, розвиваться поступове звикання щодо нього.

Нкотин належить до нервовим отрутам, у "малих дозах вн збуджу нервишек клтини, сприя почастшання дихання серцебиття.Расстройство нервово системи проявляться зниженням працездатност, бриннням рук, ослабленням пам'ят. З ншого боку, на заучування урокв курець витрача на 2 години бльше некурящого.

Пд час експерименту встановлено, що з 70% мишей, як вдихали тютюновий дим, розвинулися злояксн пухлини легких. Рак у курцв виника у 20 раз частше, нж в некурцв.

При курння руйнуться втамн З, його поповнення пслявикуривания 20 сигарет потрбно з'сти 4 кг апельсинв.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт