Допоможть будь ласка скласти твр розповдь про дятла на 6 -8

Допоможть будь ласка скласти твр розповдь про дятла на 6 -8 речень
Дякую.

Задать свой вопрос
1 ответ
Дятел-птах досить большого розмру; один з найвдомших представникв родини Дятлових. Населя найрзномантнш лсов ландшафти Палеарктики вд Канарських полуостровв пвнчно-захдно Африки на заход до Камчатки Японських полуостровв на сход, причому майже скрзь звичайним, численним видом. Нердко селиться в межах населених пунктв  у старих садах, парках, на кладовищах. Як верховодило, веде ослий спосб життя злее на пвнчнй меж ареалу в несприятлив роки здйсню масов кочвл-нваз в сусдн регони.

Дятел вдгра важливу роль в екосистемах лсу, забезпечуючи дуплами дрбних птахв, таких як синиц мухоловки[1]. Крм того, вн у великй клькост пода лсових шкдникв: попелиць, гуснь метеликв комах, як живляться деревиною  вусачв, златок, кородв, мурах тощо[2]. Якщо навесн та влтку базу рацону складають тваринн корми, то восени взимку птах переходить на рослинну жу. У хвойних лсах його основним кормом насння сосни, ялини модрини. Для довбання шишок використовуться кузня  розгалуження глок, щлина в кор або отвр, зроблений дятлом, у який вставляться шишка. У пвденних листяних лсах дятли споживають горхи та плоди ксточкових дерев.

Сезон розмноження трива з кнця березня по червень. Будвництву гнзда переду галаслива, демонстративна поведнка птахв, супроводжувана воплями, стукотом шлюбними грами. У кладц зазвичай 57 блискучих блих яць. Висиджують по черз обидва птахи, близько двох тижнв. Пташенят спочатку не чутно, але ближче до вильоту вони стають галасливими висовуються з гнзда. Вилт молодих вдбуваться, як управляло, у червн, у вц близько 3 тижнв.


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт