для чого потрбно володти лтературно вимови

Для чого потрбно володти лтературно вимови

Задать свой вопрос
1 ответ
Сьогодн як несли гостро стоть питання про чистоту слова, що звучить у засобах масово нформац.

Схдний регон Украни, яким Донбас, сторично став мсцем злиття двох культур: укрансько та росйсько. Ця обставина не могла не позначитись на мовнй культур. Сьогодн зроблено чимало конкретних крокв до вдродження нашо нацонально мови укрансько. Вдкрилися спецалзован гмназ, школи, лце з укранською мовою навчання, збльшилась кльксть навчальних годин сучасно укрансько мови у университетах. Це, безумовно, сприя пдвищенню рвня культури мовлення ЗМ. А водночас Донеччина специфчний район Украни, де нема чисто лтературно вимови н укрансько, н росйсько. Переважа такий соб суржик мшанина укранських та росйських слв, неправильна акцентуаця , як наслдок, далектна вимова. якщо ми миримося з цим (хоча б не повинн!) в побут, то подбне мовлення в устах теле- радожурналств просто-таки неприпустиме. На це в першу чергу повинн звернути увагу викладач журнальчикстських факультетв, як навчають майбутнх працвникв ЗМ. Подальший розвиток вдосконалення навчальних програм з таких дисциплн, як Мова ЗМ з точки зору орфоепчних акцентуальних норм та Основи професйного мовлення стане, маю надю, запорукою високо мовно культури.

Яким же чином можна уникнути типових орфоепчних помилок, що утворюють стйкий росйський акцент в укранському мовленн й навпаки? Засвоння лтературно вимови може вдбуватися двома способами: а) шляхом безпосереднього наслдування студентами мови людей, як володють нормами лтературно вимови; б) шляхом свдомого поступового засвоння норм лтературно мови в итог навчання.

Лтературнй вимов краще за все слд вчитися шляхом безпосереднього спостереження за мовою осб, як нею володють. Треба вчитися слухати мову, контролювати вимову свою того, хто поруч. Студентв треба привчати прислухатися до вимови викладача, котрий сам, звичайно, повинен володти основними орфоепчними нормами.

В умовах спорднено двомовност на перше мсце висуваться неувязка свдомого оволодння лтературною вимовою в процес вивчення сучасно укрансько мови у вуз. Цей шлях передбача поступове оволодння орфоепю та розвиткок мовного слуху в студентв.

Викладач повинен розробити систему орфоепчних вправ для кожного етапу роботи, для чого треба попередньо проаналзувати змст навчальних посбникв саме з точки зору вдомостей з орфоеп та доповнити х дидактичним матералом.

Велике значення пд час навчання орфоеп ма нформацйна насиченсть дидактичного матералу, копткий добр слв, як вдбивають важлив на даному етап норми орфоеп. Памятаючи про специфку сприйняття, викладач ма використовувати тексти, як, крм лнгвстично нформац, були б цкав з пзнавального або експресивно-виразного боку.

Орфографчн помилки частше трапляються пд час читання, тому, щоб х уникнути рекомендуться якомога частше читати тексти, насичен складними в орфоепчному вдношенн словами формами. Помилки, викликан нтерференцю, частш за все виявляються у розмовнй мов. Тому для х усунення рекомендуються усн вправи.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
задание экономиоти Рассмотри ситуацию: человек живёт на Крайнем Се-вере. С помощью каких

Экономика.

Человек живет на Крайнем Севере. С помощью каких благ удовлетворяются потребности

Экономика.

там лежат три яйца.у дома рос клен.Это гнездо сойки.на клёне гнездо

Русский язык.

Тыныштық күйіндегі карусель 35 с-та 3,0 рад/с бұрыштық жылдамдықпен үдей қозғалады.

Разные вопросы.

Сочинение на тему "Русский язык не сможет умереть!"

Математика.

Приветствую! Меня зовут Станислав, я представляю компанию under.site. Хотел бы предложить интересное решение

Разные вопросы.

Масса трёх одинаковых пакетов чая 180г чему равна масса

Математика.

Газообразный аммиак объёмом 2.24 л (н.у.) был полностью поглощён 14.68 мл

Химия.

Упражнение 2 Выпишите глаголы и вставьте пропущенные буквы

Русский язык.

Радиус окружности, описанной около равностороннего треугольника, равен 6. Найдите сторону треугольника

Геометрия.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт