Твр на тему 039;039; Як я святкую Рздво 039;039;

Твр на тему '' Як я святкую Рздво ''

Задать свой вопрос
2 ответа

Свято Рздва чекають з нетерпнням доросл, мал. Воно приносить чимало радощв, веселощв та солодощв. Свято тшить свом затишком, споком та надями на краще майбутн. Та чи знамо ми як його святкувати?

Розпочинаться Рздво 6 счня Святий Вечр. Цей день в усх асоцються з такою вкусною стравою як кутя. Вона красотуться на стол серед ще 11 страв. Адже вс знають про те, що до Свято Вечер потрбно приготувати 12 страв. Кутя окраса. Це перша страва, яку дять. Потм вс нш.

У рзних регонах готують то рдкою, то густою. Незмнними горхи (цл або подрбнен), мед, мак, родзинки. Взагал, кожна господиня може нафантазувати все, що забажа. Головна умова, щоб було вкусно. Ц 12 страв 12 мсяцв року. Звичайно, перша ложка кут д100ться господарю дому.

Як вдомо, на Святий Вечр прийнято збиратися отчизною, не ходити в гост, бажано не запзнюватися на вечерю. Прикмета разговаривать, якщо запзнитися на Святу Вечерю, то потм цлий рк запзнюватися будеш.

Що ще ми знамо про традиц святкування Рздва? Взагал, з Рздвом повязано багато народних прикмет. Якщо в перш три дн свята зявляться нй на деревах буде добрий сбор хлба. Будуть гарн трави та хлб, якщо глибокий снг. Якщо вноч багато зрок, це до гарного урожаю ягд. Весна буде холодною, якщо цей денек теплий.

Знак цього свята зелена ялинка. Зрка, яка зазвичай красуться на верхвц дерева, знак Вфлемсько зрки, що яскраво освчувала шлях волхвам до суса Христа. Рзнобарвн кульки, маленьк ангели, грлянди, маленьк пастухи з свчками та лхтариками нагадують свчки та лхтар, що свтили у цю святу нч Вфлемським пастирям. сразу ц вогн горять у кожному будинку.

Щоб свято було ще радсншим та веселшим, родич один одному кладуть подарунки пд ялинку. Дтям вшають солодощ на ялинков ялинки.

У часи Кивсько Рус сльськ хати до Рздва покривали свжим сном, соломою ж стл, зверху стелили скатертину та ставили страви. Це нагаду те, що сус народився не в хоромах, а у хлву, його поклали у ясла на траву.

В цей день прийнято ввечер ходити з Вфлемською  зркою з позолоченого паперу, прикрашеною лхтариком. З нею прогуливались по селу та спвали рздвян псн. Це називаться колядуванням. Колядувати можуть дти, доросл парубки та двчата. У рзних регонах колядують не в однаковий час: де вже на Святий Вечр, десь першого денька на Рздва, десь на другий денек псля свят.

Рздво це найулюбленше християнське свято мо родини. В цей день, деклька тисячолть тому, народився сус Христос. За новим календарем це свято вдмчаться 7 счня. Я вважаю що, Рздво Христове це родинне свято, тому що я звик святкувати його з батьками, родичами, бабусею ддусем.

Приготування до Рздва у мене вдома починаються завжди зранку. Мама займаться приготуванням рзномантних, смачних страв, обовязково готу кутю з горхами та родзинками на солодкому узвар. Если трохи смерка, я беру трохи кут йду в гост до сво Хрещено мами, пригощаю кутею та висловлюю свою повагу, як другй матер. У вдповдь, вона пригоща мене рзними ласощами, цукерками та дару подарунок.

Потм ми йдемо з друзями колядувати, заздалегдь вивчивши клька колядок. Ми заходимо до наших знайомих або знайомих батькв. спвамо, щоб вони радли народженню суса Христоса. За це, нас пригощають цукерками дають грош. Але цукерки одразу нхто не сть, тому що це потрбно робити вдома за святковим столом. Деклька раз, ми навть колядували справжнм вертепом, перевдягались в костюми рздвяних персонажв.

Пд вечр вся наша велика отчизна, збираться за рздвяним, святковим столом. На стол завжди багато мясних страв, салатв, та головна страва вечора кутя. Ми мо кутю, згадумо померлих родичв, а потм мать залиша м кутю на стол запалю свчку. Псля вечер ми дарумо один одному рзн подарунки,поздоровлямо всх з Рздвом це моя сама улюблена частина святкування.

Потм ще довго сидимо коло камну,пмо чай та розмовлямо, бабуся розказу цкав стор та випадки, ддусь з мамою спвають рзн псн. Ось так забавно проходить святкування Рздва у мой родин.

http://ukrtvory.ru/rizdvo-u-mo%D1%97j-rodini.html


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Рассматривая литературный язык как сложное взаимодействие книжного языка и разговорного,В.И.Чернышёв горячо

Разные вопросы.

Арабы входят в __________________ групп народов. Местом расселения арабов с незапамятных

Разные вопросы.

Грузовой автомобиль марки краз за одну поездку может доставить 7.500 кирпичей

Математика.

Определить предложения какие они по цели высказывания и по интонации

Русский язык.

"Три толстяка" Называли эту площадь Площадью Звезды последующей причине.

Русский язык.

на одной грядке коротышки посадили 3 ряда морковок по 8 штук

Разные вопросы.

эссе на тему какое образование дается в каждой семье

Қазақ тiлi.

Put the verb in brackets into the Present Indefinite. 1The Volga ,

Английский язык.

Сколько стоит коктейль молочный? Точную цену надо?

Математика.

Составить рассказ Из чего складывался культ монарха помазанника Божьего?

История.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт