Твр на тему: стина вища за дружбу

Твр на тему: стина вища за дружбу

Задать свой вопрос
2 ответа

Я вважаю, що друзями можуть називатися злее т люди, поруч з якими людина 100 сама собою. У суспльств цих людей вона не боться показатися смшною, дурною, нецкавою. Тому що друз це т люди, як приймають для тебя таким, який ти .

Ще мен б хотлося помтити , що найбльш тривал шлюби побудован, як мен здаться, на дружб. Справа в тому, що стан закоханост нередко проходить, йде гострота почуттв, шлюб в такй ситуац опиняться пд загрозою. Але союзи, в яких псля пристраст залишаться мцна дружба, як управляло, збергаються на все життя. Я вважаю, що саме в таких шлюбах подружжя 100 по-справжньому близькими людьми.

Справжн друз можуть допомогти людин в будь-яких, найважчих для не ситуацях. Але, до реч, я вважаю, що дружба бльшою мрою перевряться радстю, нж бдами. Потрапляючи в непримн ситуац, людина може знайти допомогу пдтримку у свох приятелв. А ось порадти, роздлити щастя здатн злее друз. Вд чогось людина влаштована так, що в чужй бд вона бачить якесь заспоконня для себе: У мене все не так погано, Як добре, що мене бда обйшла стороною. А ось чужим успхам порадти куди важче. Починаться ординарна людська заздрсть. У пдсумку виходить, що друз перевряються щастям, тому що щиро радти разом з тобою здатний тльки справжнй товариш.

Отже, як же зароджуться дружба? Насправд, в житт практично неможливо спрогнозувати сво вдносини з тю чи ншою людиною. Бува, що симпатя виника вдразу ж, з перших хвилин сплкування. тоб почина здаватися, що ц вдносини на столття. Але проходить якась кльксть часу, ти розумш, що ця людина зовсм не твоя. У тому сенс, що насправд у вас так мало спльного , за большим рахунком, ви дуже по-рзному дивитесь на життя. Бува ж зовсм навпаки. З першого погляду ти не очкуш вд людини нчого, крм посмшок втань при зустрч. Але псля якось клькост часу ти починаш придивлятися до не розумти, що ця людина тоб цкава , можливо, вона стане твом приятелем.

Тепер, мабуть, варто пояснити сенс, який я вкладаю у вираз своя людина. Мен здаться, що клька типв взамин мж людьми. Перший тип: ви сплкутеся з людиною дуже добре, незважаючи на те, що багато в чому несхож. Можливо, у вас рзн музичн пристраст, ви вддате перевагу рзнй лтератур навряд чи домовитеся, на який фльм пти в кнотеатр. Але це не настльки важливо. Головне, що у вас однаковий життвий стрижень. Тобто, ви дивитеся на життя пд одним кутом однаково сприймате важлив життв под. Ви сво люди.

Другий тип: ви идентичен в музичних, лтературних та нших смаках, але життя сприймате кардинально по-рзному. Я вважаю, що так дружн союзи навряд чи будуть триматися довго.

Мцне товариство мж безусловно рзними за свою суттю людьми може завязатися злее в екстремальних ситуацях . Я маю на уваз бойових товаришв, з якими людина пройшла вйну. Така ужасна подя в житт дуже скрплю людей. Про це написав свй чудовий роман Три товариш Е. М. Ремарк.

Пдводячи пдсумок всьому вище сказаному, я желаю сказати, що справжня дружба це щирий дар. Так взамини вдаться побудувати далеко не кожному. Але той, хто знайшов в житт друга, справжнй щасливчик. Тому що вн зробив большой крок до самого важливого вдкриття на свт пзнання самого для себя. Кожнй людин необхдний друг людина, близька тоб по духу, та, з ким цкаво проводити час. Друг це та людина, яка пдтрима для тебя в гор, в радост, хто завжди постараться допомогти порадою длом.

Але чи вс з нас вмють дружити? взагал що таке справжня дружба? Бува так, що дв людини постйно сплкуються, багато часу проводять разом, але у когось з их трапляться бда чи радсть, мцно дружби як не бувало. Про таких людей зазвичай говорять, що вони не витримали випробування. Хтось з их злякався непримностей ншого, не захотв втручатися, турбуватися А бува ще страшнше один друг почав заздрити ншому: його успнахал, радощам, перемогам Недарма кажуть, що справжня дружба перевряться не стльки бдою, скльки радстю.

Так що ж таке, на мою думку , справжня дружба? Я размышляю, що вона виновата бути переврена роками. Если люди дружать багато рокв, то вони разом пережили дуже багато чого пройшли випробування на мцнсть. Справжнй друг, я думаю, бажа тоб тльки хорошого, всляко намагаться допомогти, зробити тво життя краще. Це не означа, що вн завжди разговаривать тоб тльки примне, зовсм н! Навпаки, справжнй друг може сказати, один з небагатьох, всю правду в обличчя, вдкрити тоб оч на щось, показати, де ти був неправий. Адже це дуже важливо вчасно зупинити або направити в потрбну сторону, допомогти зрозумти тво помилки. Крм того, справжнй друг це та людина, для яко дружба все ж таки дорожче стини. Принаймн, особисто я вважаю саме так.


Питання подлу стини дружби одним з основних флософських питань мжособистсних вдносин. Справа в тому, що, на думку багатьох, стина в людського життя вдносна, непостйна навть може знаходитися злее в чийсь уяв. А от друз це близьк люди, з якими багато чого пройдено. Чи варто засуджувати свого друга, якщо вн вчиня д або говорить щось, що суперечить стин? Чи можна вважати ефемерну стину, прояви яко багатогранн далековато не завжди послдовн, тим фактором, який може стати перешкодою мж людиною та приятелем?

Добре вдомо висловлювання 1-го давньогрецького флософа Платона про свого вчителя теж флософа Сократа Сократ мен друг, але стина дорожча. Дйсно, якщо говорити про флософв, державних дячв, вдомих письменникв взагал людей, що здйснюють вплив на суспльство користуються авторитетом, можна сказати, що стина для их виновата бути вище за дружбу. До цих людей прислухаться суспльство, вони перед суспльством вдповдають, а тому повинн насамперед бути чесними, справедливими, послдовними. Як би там не було, а при виникненн конфлкту мж суспльними нтересами й нтересами окремо взято людини, нтереси бльшост завжди повинн мати перевагу над нтересами одн особи. Наприклад, якщо кервник держави приятельствовать з впливовим бзнесменом, пдпримство якого забрудню навколишн середовище тим самим шкодить громадянам, нтерес бльшост в даному випадку важлившим, а дружба мж кервником крани бзнесменом виновата вдйти на другий план.

Що ж до простих людей, як не несуть велико вдповдальност перед усм суспльством, то вд их не слд вимагати вддач переваги стини над дружбою. Якщо уявити ситуацю, при якй друз ростуть разом з самого дитинства, протягом усього життя сплкуються, а потм, вже в старост, у их виника конфлкт щодо питання, яке нбито мстить стину, хтось з них може пти на поступки визнати правоту ншого, навть якщо це на його думку суперечить стин. Хорош врн друз це велика цннсть у житт людини не варто вдмовлятися вд их злее на тй пдстав, що у вас рзн погляд на т чи нш питання буття та стини.

Пдбиваючи пдсумки, можна сказати, що життя людини багатогранне. Совершенно точно вдповд на питання переважання дружби або стини дати не можна. Кожна життва ситуаця може тлумачитися по-рзному, людина при визначенн сво вдповд повинна задуматися про важливсть непосредственно ситуац можлив наслдки для третх осб.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт