что можно написать про Михайла Грушевського як про ритора ?

Что можно написать про Михайла Грушевського як про ритора ?

Задать свой вопрос
1 ответ

Михайло Сергйович Грушевський народився 29 вересня 1866 року в мстечку Бугор у Царств Польському (нин на територ Польщ).

Батько  Сергй Федорович Грушевський, на той час працював викладачем у греко-католицькй гмназ. За смейною традицю Сергй Федорович здобув духовну освту, проте все життя пропрацював на преподавательчнй нив: викладав у Переяславськй  Кивськй семнарях, працював начальником народних шкл на Кавказ, був творцом вдомого у дореволюцйнй Рос пдручника з церковнослов'янсько мови. Мати, Глафра Захарвна Опокова походила з см' священнослужителв з мстечка Сестринвка. У 17-рчному вц вийшла замж за професора Кивсько духовно семнар 30-рчного Сергя Грушевського. Михайло Сергйович Грушевський, згадував свох батькв, як справжнх патротв Украни, як зумли виховати тепле прив'язання до всього укранського  мови, псн, традиц та пробудити в свох дтях нацональне почуття[2].

Дд Михайла Грушевського, Захарй ванович Оппоков, який благословив онука на навчання в Кив, в унверситет Святого Володимира, був за життя нагороджений двома орденами Свято Анни, бронзовим хрестом, орденом Святого Рвноапостольного князя Володимира,  йому було дароване дворянство[3].

Отчизна Грушевських. У центр  Михайло. Владикавказ, близько 1886 р.

1869 року, через стан здоров'я батька, см'я пережджа на пвдень Росйсько мпер: спочатку до Ставрополя (18701878), згодом  до Владикавказа (18781880). Здобувши домашню початкову освту, 1880 року Михайло був зарахований вдразу до третього класу Тифлсько гмназ. У цей час вн з захопленням чита твори Миколи Костомарова, Пантереймона Кулша, Михайла Максимовича. Пд час навчання у гмназ Михайло пише сво перш оповдання, як надсила до Украни вдомому письменников ванов Нечую-Левицькому, котрий схвально х оцню. 1885 року майбутнй сторик, за пдтримки Нечуя-Левицького, публку сво оповдання Бех-аль-Джугур та Бдна двчина

Оленька Межекова
спасибо
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт