твр в художньому стил як виготовити писанку

Твр в художньому стил як виготовити писанку

Задать свой вопрос
1 ответ

З давнх-давен укранський люд шанував свята. Але з особливою надю любовю чекали люди Великодн свята. Саме з их починаться справжня весна, буйноквт природи. Саме на це свято вс бабус мами печуть паски роблять крашанки. Змалечку нетерпляче чекаю щороку Рздва Великодня, як найголовнших, найвеселших свят. Мен подобаться спостергати, як народжуться свято, як випкають паски. Запашн, духмян, вони так зачаровують свою красотою. Починають пекти х у чистий четвер. У хат повинно бути прибрано, вимито, рушники випран, накрохмален, стни поблен. Як тльки мама виставля на стл борошно, масло, яйця, родзинки, ванль, до хати входить святковий настрй. Добросердечна, гарна паска гордсть хозяин. прикмета: славна паска на добрий рк. Ото вже чаклу мать над тстом! Як добре вимсить, то.пильну, щоб не втекло з дж. А поки паска пдходить, пд випчку готують кругл бляхи, змащують олю виставляють на стльц, щоб були пд рукою. У печ тим часом розкладають вогонь. Досвдчен хозяин, котр живуть у сел, знають, що найкраще пекти паску на вишневих дровах, тому й готують х завжди заздалегдь.

Если тсто добре пдйде, його викладають у форми. Кладуть не повну форму, а злее на третину, бо воно пдростатиме. По-рзному прикрашають паски, кожна господиня по-свому. Мама завжди посипа х тертим сиром з родзинками, кольоровим пшоном або змазу збитим з цукром блком. Виробляють паски велик, менш й зовсм маленьк для дтей, котр з нетерпнням чекають того часу, если мама запросить х до хати подивитися на Великодн чудо. Але не куштувати, бо сти паску можна злее в недлю, псля того, як посвятиться. У недлю, если вся смя сда до столу, мама розрза велику свячену паску нам на здоровя та радсть. Я гадаю, що вс двчата й хлопц люблять Великодн свята з задоволенням куштують смачну духмяну паску.

Другий варант

Жодне свято не освячене такою тамничстю, як Велико-денек. У кожнй см пдготовка до нього це справжн магчне дйство. Зазвичай, я теж намагаюсь взяти в ньому участь. Оскльки випчкою паски та приготуванням страв займаться моя мать, я беруся за виготовлення писанок шкрябанок.
Передусм готую робоче мсце та нструменти: фарби, пензлик та голку.
Починаться бота з приготування яць: одне варю звичайно, а нше у вод з лушпинням цибул. Если яйця зваряться вистигнуть, беру спочатку коричневе яичке (з цибулиння) роблю шкрябанку. Для цього циганською голкою вишкрябую взерунки. Бл, на темному фон, вони виглядають особливо привабливо. Вддаю перевагу симетричним взерункам.
Писанку виготовляю по-ншому. Спочатку витираю яйце ватою з розчином спирту. Потм набираю у склянку води, кладу яичке на пдставку, тоненьким пензликом, який увбрав у себе магю фарб, чткими рухами наношу взерунок.
Бота ця клоптка потребу витримки, сумлння та часу.
Зрозумло, мо писанки та шкрябанки не так, як у справжнх майстрв. Але рдн завжди хвалять мою працю.
Завдяки витворам мого мистецтва наш великоднй кошик завжди барвистий, яскравий частинкою мо душ.   

Третй варант 

Теснее на пороз затишно ишак мо бабус я вловлюю запах пиржкв. Ох, ц пиржки! Вони так смачнюч! Ми вс онуки тльки й мрмо быстрше прихати до не в гост на пиржки. Бо пиржки, на наше переконання, це неперевершений кулнарний витвр мистецтва. Бабуся зна, як ми полюблямо пиржки, тому завжди до нашого призду намагаться приготувати чималенько. 

Мен примно спостергати, як бабуся готу цей неповторний вирб з неземним вкусом. Спершу вона готу запарку з молока, борошна, цукру та држджв. Поки запарка настоються, щоб почати пдходити, тобто мають зявитися бульбашки, вона готу поле дяльност. Усе з кухонного столу прибираться, бо вднин на цьому плацдарм будуть зявлятися пухкеньк, пахуч, взерунчаст пиржечки. Бабуся кожен пиржок прикраша то листочком, то колосочком, то зубцами, то якимись квточками. 

Я помтила, що бабуся завжди вдяга чистенький блий фартушок, нби готуться до якогось святкового дйства. А ще вона посмхаться до кожного пиржка ще й примовля: От славний козачок! А ходи-но до свого вйська! саджа його в рядочок до нших на лист. Если струнк ряди пиржкв козачкв заповнен, вона змащу х яйцем, збитим з молоком. До того ж робить це большою гусячою прною. 

Для мене це якесь чародйство: прна, примовляння бабус, святковий вигляд. Може, тому й пиржки так смачн пресмачн. 

Санрыкина Вероника
неа не то
Маринка
я то видела теснее
Дмитрий Бужеря
ну все ровно спасибо
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт