пожалусто помогите надобно сделать переказ "вже трет пвн проспвали" плз помогите

Пожалусто помогите надо сделать переказ "вже трет пвн проспвали" плз помогите за это даю 24 бала пожалуйста помогите

Задать свой вопрос
1 ответ
Кожен люд ма сво звича, сфокусован на етнчну специфку. Але останнм часом вдбулася вдчутна девальваця - потужн крани з мцним корнням традицй "навязали" нам сво обряди, котр значною мрою вдрзняються вд наших.

Нин ледве не в усьому свт символи року позначаються китайською демонологю. Лтолк знакзують то "деревяна мавпа", то "вогняний дракон", то "блий тигр". Натомсть диний птах у цьому ряду - пвень, один з найулюбленших для укранцв пернатих.

Аби не бути голослвним, згадаймо наш нацональн традиц. Ще до впровадження християнства наш пращури вддавали цй птас особливу шану. Якщо в нших людв (зокрема й сусдв-словян) приносили в жертву свом всевышним велетенських тварин, а подекуди й людей, то наш дайбожич на величн свята - лише пвнв. Один з лтописв засвдчив, що во на чол з кивським дворянином горем, пропливаючи на човнах повз Хортицю, зупинялися бля священного капища й залишали пвня.

Пвень як жертва виступа в казках, скажмо, у добре вдомй оповд про Котика й Пвника: "Несе мене Лиска за темн лси, за син море, за крут пылай", - плаче-кричать Пвник. У казках вдобразилась дея жертовност заради вчност життя, пдтримання усталеного порядку.

Чим же заслужив таку шану пернатий? Наш пращури врили, що пвень слугу надйним оберегом у господарств - "якщо його браку, то обовязково заведеться сатана". У дохристиянських вруваннях уважалося, що когут народився з "мертвого" яйця, тому вн, обранець сонячного господа, щодосвта виклика денне свтло. Саме з цю метою люди вважали за обовязок тримати в господарств цю провсну птаху.

Укранц врили, що чорн сили правують од пвноч й до пвнячого спву. Щойно зачуться кукуркання - зника всяка нечисть. Не випадково збергся давнй звичай: если зводили нову оселю, то перед уходинами до свтлиц запускали на нч когута. Це знакзувало, що досвтковий пвнячий глас вижене з помешкання нечисту силу, а вдтак отчизна убезпечиться вд усляких негараздв. Тому не удивительно, що фронтони на дахах прикрашали рзьбленими оберегами ц птахи; х вишивали й на рушниках, котр вившували над вхдними дверима, а почасти й на покут, бо, як мовить народна приказка, "без пвня хата глуха".

Аж няк не вс знають, що чумаки, вирушаючи в Крим по сль, обовязково брали з собою й когута. Вн не злее вважався охоронцем од нечисто сили, а й був свордним будильником, - як птаха проспвала, мандрвники здесь же знмали намети й вирушали в дорогу. До реч, у давнш часи, если не вистачало годинникв, досвток визначали за пвнячим кукурканням.

(40-44) Образ птахи трапляться в дитячому фольклор. Памятате вршик: "Два пвники, два пвники горох молотили ... "? У казках пвень виступа не тльки добрим господарем, але й ревним охоронцем свого чада вд пдступно лисиц. Не випадково найпопулярншою грашкою були пвники - свистунц, що х повсюди в Укран вилплювали з глини народн майстри.

Нарешт, пвн вважаються свордними провсниками й синоптиками. Селяни знали: якщо когут часто кукурка бля вкна, то це врна прикмета, що хтось з домашнх помре; коли ж на пороз - прийдуть несподван гост. На их варто чекати й тод, если домашнй охоронець обйде довкл хати та прокукурка: у який бк спряму дзьоба, звдтля зявляться погостювальники. За таких випадкв приказували: "Якщо дорогий гсть, то нехай тоб буде золотий хвст, а якщо буде поганий гсть, то нехай одпаде той хвст".

Загалом, господар намагалис домашнм охоронцем, щоб вн мав доброчинне оперення, адже кольорова знакка багато важила в укранськй мфолог. Щоби домашнй охоронець приносив злагоду та добробут, господар намагалися обзавестися пвнем не будь-якого кольору, а певного оперення - переважно золотавого.

Будемо сподватися, пвник дал приноситиме нам щастя, бо щодосвта голосисто оповщатиме нас.
Артемка Хихлуха
спасибки
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
задание экономиоти Рассмотри ситуацию: человек живёт на Крайнем Се-вере. С помощью каких

Экономика.

Человек живет на Крайнем Севере. С помощью каких благ удовлетворяются потребности

Экономика.

там лежат три яйца.у дома рос клен.Это гнездо сойки.на клёне гнездо

Русский язык.

Тыныштық күйіндегі карусель 35 с-та 3,0 рад/с бұрыштық жылдамдықпен үдей қозғалады.

Разные вопросы.

Сочинение на тему "Русский язык не сможет умереть!"

Математика.

Приветствую! Меня зовут Станислав, я представляю компанию under.site. Хотел бы предложить интересное решение

Разные вопросы.

Масса трёх одинаковых пакетов чая 180г чему равна масса

Математика.

Газообразный аммиак объёмом 2.24 л (н.у.) был полностью поглощён 14.68 мл

Химия.

Упражнение 2 Выпишите глаголы и вставьте пропущенные буквы

Русский язык.

Радиус окружности, описанной около равностороннего треугольника, равен 6. Найдите сторону треугольника

Геометрия.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт