твр роздум на на нравственно-етичну тему що таке гуманнсть

твр роздум на на нравственно-етичну тему що таке гуманнсть

Задать свой вопрос
1 ответ
Гуманнсть Гуманнсть у наш часи стала рдким явищем. Дехто з людей навть не зна, що означа це слово. Взагал в переклад з латини гуманнсть означа людянсть, тобто вмння поважати визнавати цнност людства, гднсть кожно особистост.

Щоб пересвдчитися в тому, що сучасне суспльство дуже далеке вд гуманност, варто просто прохатися у громадському транспорт в годину пк, коли втомлен й агресивно налаштован один проти 1-го пасажири ладн побитися через вльне мсце. У так моменти почина здаватися, що така риса характеру, як гуманнсть, лише благовидна вигадка, та, на щастя, це не так. У свт й дос залишилися особи, як здатн безкорисливо жертвувати чимось заради суспльства, як здатн поважати любити не тльки близьких, а й незнайомих людей. Наприклад, гуманною, на мою думку, можна назвати вдому акторку Акжлну Джол, яка викону обов'язки Посла добросердечно вол ООН дйсно турбуться про дтей-сирт, жертву велик кошти на х утримання навть усиновила клькох малят.

Тема гуманност широко вдображена у свтовй лтератур. Наприклад, в оповданн М, Горького Давко головний герой вирива сво серце л грудей для того, щоб освтити шлях людям. Також делему людяност пдняв у свому безсмертному твор Фауст генальн нмецький письменник Гете. Вн показав, що людина 100 насправд щасливою лише тод, если присвячу себе прац на користь нших.

Отже, я вважаю, що гуманнсть це надзвичайно рдксний дар, який треба берегти бо, маючи його, людина дйсно ста Людиною.

Гуманнсть це шанобливе, доброзичливе, спвчутливе ставлення до людей, вмння бути стриманим в оцнц хнх вчинкв.

Розвиток гуманзму сяга свом корнням часв Вдродження. Саме тод висловили думку про те, що людину треба поважати та цнувати такою, яка вона . В наш час ц де через засоби масово нформац обширно пропагандують полтики, зрки.

Гуманнсть, перш за все, передбача поблажливе ставлення до проступкв оточуючих, адже жодна людина не застрахована вд помилок. Навть злочинц мають право на другий шанс, право спокутувати власну провину. Тому, я вважаю, що вдмна смертно кари стала ще одним кроком на шляху розвитку разумного суспльства.

Синонмом гуманност людянсть, тобто здатнсть спвчувати та допомагати оточуючим. У мжнародному масштаб цей нюанс проявився псля Чорнобильсько катастрофи. Тод Куба абсолютно безкоштовно органзувала спецальн табори для лкування та оздоровлення укранських дтей, як постраждали в итог т страшно авар.

Важливою наш час пропаганда разумного ставлення до ВЛ-нфкованих, бо суспльство через недостатню понформовансть про цю хворобу просто вдвертаться вд таких людей.

Повага до нацональних загальнолюдських традицй цнностей теж складовою гуманност. Наприклад у поем . Котляревського Енеда сказано, що пд час вйни мж туром та Енем за х взамною домовленстю бо на деякий час припиняли, аби кожен народ мг достойно поховати загиблих вонв.

Отже, гуманнсть це, перш з? все, взамоповага та людяне ставлення одне до 1-го. А без цього неможливо будувати високоморальне суспльство та мцну державу.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт